‹ Alle nieuwsberichten

Gerucht: Samsung lanceert eigen betalingssysteem tegelijk met Galaxy S6

Gerucht: Samsung lanceert eigen betalingssysteem tegelijk met Galaxy S6

Volgens geruchten zou Samsung met een eigen betalingssysteem komen en de concurrentie aangaan met Apple. Apple Pay is een betalingsysteem dat Apple met de release van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus geïntroduceerd heeft. Samsung kan natuurlijk niet achterblijven en zal waarschijnlijk zijn nieuwe vlaggenschip, de Samsung Galaxy S6, van een eigen betaaldienst voorzien. 

Er gingen al eerder geruchten dat Samsung met een eigen betaalsysteem zou komen. Maar nu zal Samsung naar verwachting het betalingsysteem tegelijk lanceren met de Samsung Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge. Volgens een topman van de Zuid-Koreaanse fabrikant zou de Galaxy S6 op 2 maart worden gepresenteerd. 

Samsung zou in samenwerking met LoopPay het betalingssyteem op de markt brengen. LoopPay is een bedrijf dat zich bezig houdt met het draadloos uitwisselen van gegevens van een extern apparaat naar een betalingsapparaat in de winkel. Het mobiele betalingssysteem van Samsung zou volgens geruchten geen NFC-chip bevatten zoals Apple Pay, maar zou daardoor werken zoals een creditcard. Het grote voordeel hiervan is dat het op veel meer betalingsapparatuur kan worden gebruikt dan bijvoorbeeld Apple Pay. Ook zou het systeem in meer landen te gebruiken zijn dan de betaaldienst van Apple. De NFC technologie van Apple Pay zou begin dit jaar in Euopa op de markt komen, in Amerika is het al een erg populair betalingsmiddel.  

Bekijk de Samsung Galaxy S6 productpagina op Belsimpel.nl; hier vindt u bijvoorbeeld foto’s, specificaties en het allerlaatste nieuws. 

Bron: Tweakers