Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

‹ Terug naar het nieuwsoverzicht

Gerucht: Samsung Galaxy S6 krijgt verbeterde vingerafdrukscanner en QHD-scherm

Gerucht: Samsung Galaxy S6 krijgt verbeterde vingerafdrukscanner en QHD-scherm
Vrijdag 16 januari 2015

Volgens de laatste geruchten krijgt de Samsung Galaxy S6 een verbeterde vingerafdrukscanner, waardoor een korte aanraking al genoeg is voor indentificatie. Verder zou de nieuwe high-end smartphone een Quad-HD scherm krijgen. Het display zou dus beelden super scherp kunnen weergeven vanwege een schermresolutie van 2560x1440 pixels. 

De vingerafdrukscanner in de Galaxy S5 en de Note 4 werkt volgens het 'swipe'-systeem. Om een vingerafdruk te lezen moest de vinger over de homeknop geveegd worden. In de Galaxy S6 zit waarschijnlijk een verbeterde sensor, die er voor zorgt dat het vegen verleden tijd is. Door kort de vinger op de homeknop te leggen kan de scanner de vingerafdruk gelijk herkennen. Dit gaat veel sneller en bovendien maakt het niet meer uit met welke hoek de vinger op de knop wordt geplaatst. Om de nauwkeurigheid te verhogen zou dan de homeknop van de Galaxy S6 iets groter worden dan die van zijn voorgangers. De software die gebruikt wordt voor de vingerafdrukherkenning zou geen verbeteringen ondergaan.

Ook krijgt de Samsung Galaxy S6 volgens de geruchten een Quad-HD scherm. Een QHD-display komt overeen met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels en dit Super-AMOLED scherm zou dan een lengte krijgen van 5.5 inch. De S6 is hiermee iets groter dan de S5 en iets kleiner dan de Note 4. Verder ligt in de lijn der verwachting dat het nieuwe toptoestel van Samsung een octa-core processor krijgt en een camera die vergelijkbaar is met de Galaxy Note 4. Het zou dan gaan om een 16 of 20-megapixel camera. Volgens de geruchten wordt de Samsung S6 begin maart aangekondigd op de MWC-beurs in Barcelona.

Bekijk alle geruchten, foto's en specificaties op de toestelpagina van de Samsung Galaxy S6.

Bron: Tweakers

Meer nieuws over:

Aanmelden nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief met het laatste nieuws en de meest actuele aanbiedingen automatisch in je mailbox.

Top 5 populairste smartphones

Motorola Moto G5 Grey

Motorola Moto G5 Grey

 
Wileyfox Swift 2X Blue

Wileyfox Swift 2X Blue

 
Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

 
Lenovo P2 Grey

Lenovo P2 Grey

 
Huawei P8 Lite 2017 Black

Huawei P8 Lite 2017 Black

 

Laatste tweets van Belsimpel.nl