‹ Alle nieuwsberichten

Terugblik op 2014

Terugblik op 2014

Vandaag de dag zitten we alweer in het jaar 2015, maar we mogen de mooie ontwikkelingen die zich in 2014 hebben voorgedaan zeker niet vergeten. Daarom zetten wij ze speciaal voor u nog even op een rijtje en blikken we terug op een mooi jaar. 
 

Het jaar 2014 begon goed voor Belsimpel.nl, in januari opende de sympathieke webwinkel zijn eerste filiaal in het hartje van Groningen. Gelegen aan de Vismarkt staan wij nu 7 dagen per week voor u klaar! Daarnaast heeft Belsimpel.nl een aantal opvallende prijzen weten binnen te slepen. In november werd Belsimpel eerste bij de Deloitte Technology Fast500 EMEA 2014 en winnaar bij de FD Gazelle Noord-Nederland awards. December was een bijzondere maand, Belsimpel won namelijk de 1e Oryx prijs, dit is een prijs voor het bedrijf met de meest opvallende groeiprestatie.

Apple

Apple logo

Natuurlijk was 2014 hét jaar van de veelbesproken iPhone 6 en iPhone 6 Plus. De toptoestellen waren eind september eindelijk verkrijgbaar in Nederland en Belsimpel.nl was er als eerste bij! Belsimpel was namelijk de eerste winkel die dit toestel kon leveren. De iPhone 6 was razend populair, binnen één maand waren er wereldwijd maar liefst 20 miljoen exemplaren verkocht!

De release van de iPhone 6 bracht ook een nieuwe versie van het besturingssysteem met zich mee, iOS 8. De nieuwe iOS versie is zeer gebruiksvriendelijk voor zowel beginnende als ervaren gebruikers. Vanaf oktober 2014 was het ook mogelijk om van iOS 8 te genieten op de iPad Air 2 en iPad Mini 3. Beide tablets zijn voorzien van een Touch ID vingerafdrukscanner die het ontgrendelen nog handiger maken.

Tegelijk met de aankondiging van de iPhone 6 op 9 september 2014 werd ook de Apple Watch aangekondigd, een nieuw hoofdstuk in het boekje van Apple. Dit slimme horloge is een verlengstuk van je iPhone en bevat vele handige functies. Naar verwachting zal de smartwatch in het eerte kwartaal van 2015 verkrijgbaar zijn. 

Android

androidlogo

Voor de Android toestellen was 2014 een jaar vol nieuwe uitvindingen. Er kwamen een aantal toestellen op de markt met functies die wel eens de trend kunnen gaan zetten. Bijvoorbeeld de LG G3, het eerste toestel met een QHD scherm met een resolutie van 2560x1440 pixels! HTC introduceerde met de One M8 de duo camera; aan de achterkant van het toestel zitten twee camera’s. Deze UltraPixel camera maakt fantastische foto’s doordat het mogelijk is om achteraf te focussen op een ander object in uw foto.

Daarnaast  kwam Samsung met de Galaxy S5 met een nieuwe functie om uw hartslag op te meten, aan de achterkant zit namelijk een hartslagmeter. Zo blijft u altijd op de hoogte van uw gezondheid en conditie. Samsung kwam in 2014 met een nogal bijzonder toestel op de markt, de Samsung Galaxy Note Edge. De unieke smartphone is te herkennen aan zijn opvallende design. Het beeldscherm loopt namelijk een de rechterkant een stuk gebogen over de rand heen.

Voor alle Android toestellen is in 2014 ook een nieuwe versie van het besturingssysteem gekomen, Android 5.0 Lollipop. De nieuwe update heeft een geheel nieuw en fris ontwerp waarbij de nadruk vooral op het minimalisme ligt. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe functies toegevoegd die het besturingssysteem nóg gebruiksvriendelijker maken.

Afgelopen jaar waren er een aantal smartwatches voor Android toestellen op de markt gekomen. Waaronder de Motorola Moto 360. Dit slimme horloge heeft een erg tijdloos design en zorgt ervoor dat u al uw gewenste informatie op  uw pols ontvangt. 

Honor

Het dochtermerk van Huawei, Honor, heeft in november 2014 zijn eerste smartphones in Nederland uitgebracht. Dit zijn de Honor 6 en de Honor 3C. In Azië bestond het merk Honor al een tijdje, en zijn eind 2014 dus ook naar Europa en Nederland in het bijzonder gekomen. Het bedrijf richt zich met name op de budgetmarkt en wil zich onderscheiden door toestellen met high-end specificaties uit te brengen voor een lage adviesprijs. Vooralsnog zijn er twee toestellen in Nederland uitgebracht, maar er zullen er ongetwijfeld meer volgen!

Microsoft

Voor Microsoft was 2014 een bijzonder jaar, het bedrijf heeft namelijk in april de apparatentak van Nokia overgenomen. Hieronder vallen dus ook de mobiele telefoons van Nokia. Dit betekent dat er vanaf de overname geen Nokia telefoons meer zullen worden gemaakt. Met de Microsoft Lumia 535 bracht Microsoft zijn eerste Lumia smartphone uit. Op de achterkant van dit toestel is dan ook het logo te vinden van Microsoft.   

Technologie

In 2014 zijn er ook weer nieuwe en bijzondere smartphones bijgekomen met allerlei leuke functies en nieuwe trends. LG was met de G3 bijvoorbeeld de eerste fabrikant die met een smartphone kwam met een QHD beeldscherm. Een 2K-schermresolutie is ontzettend scherp. De LG G3 werd gevolgd door Samsung met de Note 4 en Note Edge. Ook de Nexus 6 beschikt over een QHD beeldscherm met een resolutie van 2560x1440 pixels. Door deze hoge resolutie spatten de beelden nog meer van uw scherm af. We verwachten dan ook dat dit in 2015 onder de high end smartphones zeker een trend zal worden.

Over schermen gesproken, in 2014 kwam Samsung met de eerste tablet met AMOLED-scherm: de Samsung Tab S. Het scherm van de tablet heeft een resolutie van 2560x1600 pixels, haarscherp dus! Doordat pixels die niet nodig zijn geen licht uitstralen, zijn ze écht zwart en is dit erg gunstig voor het energieverbruik van het scherm. Daarnaast heeft Samsung in de nieuwe tablet serie de speciale functie ‘vingerafdrukscanner’ toegepast. Deze persoonlijke ontgrendeling is veilig en ontzettend handig in gebruik!

4G internet

Tot slot was er in 2014 nog een grote ontwikkeling die bij heel veel Nederlanders een glimlach op het gezicht bracht, 4G internet! Dit is het snelste mobiele netwerk tot nu toe. 2014 was hét jaar van het snel internet en veel smartphone fabrikanten pasten hun nieuwe toestellen hier dan ook op aan. Providers als KPN, Vodafone en T-mobile boden als eerste in 2014 het super snelle internet aan. Providers blijven investeren in hun netwerk en de landelijke dekking zal alleen maar beter worden. Tele2 heeft aangekondigd dat ze 4G, ook wel LTE genoemd, in maart 2015 te kunnen aanbieden in de steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Ze hopen dat in maart 2016 hun 4G netwerk de nationale dekking heeft bereikt. 

Verwachtingen 2015

In 2015 kunnen we mooi ontwikkelingen verwachten. Ten eerste zal er nog betere nationale dekking komen vanuit de providers, dit betekent voor meer Nederlanders nog sneller mobiel internet! Vodafone heeft aangekondigd bezig te zijn met een nog sneller netwerk, namelijk 4G+. Met dit netwerk haal je snelheden tot wel 225 Mbps! Momenteel kunnen inwoners van Amsterdam al gebruik maken van het 4G+ netwerk. De provider zegt dat vanaf maart 2015 in 55 andere steden van Nederland het snelle netwerk gebruikt kan worden!

Dit jaar zullen er weer nieuwe smartphones op de markt komen, zo kunnen we onder anderen de LG G Flex 2 verwachten. De opvolger van de buigbare LG G Flex heeft LG officieel aangekondigd op de CES-beurs op 5 januari 2015. Verder kunnen we van de smartphone fabrikanten de nieuwe vlaggenschepen Samsung Galaxy 6, Sony Xperia Z4, HTC M9 en LG G4 verwachten. 

Het jaar 2014 bracht ons grotere schermen en dunnere smartphones. Hoever kunnen de fabrikanten nog gaan? Is het punt van de ideale smartphone grootte bereikt? Wij zijn erg benieuwd!  

Meer nieuws over: