‹ Alle nieuwsberichten

Tele2 lanceert eigen 4G-netwerk vanaf januari 2015

Tele2 lanceert eigen 4G-netwerk vanaf januari 2015

Tele2 zal in het eerste kwartaal van 2015 haar eigen 4G-netwerk lanceren. Bestaande klanten kunnen eerder profiteren van deze nieuwe technologie dan nieuwe klanten. Bestaande klanten hoeven ook niet bij te betalen voor een 4G-netwerk, als ze nu al een 4G-ready toestel in bezit hebben.

De CEO van Tele2 Nederland, Jeff Dodds, onthulde vandaag dat Tele2 al twee jaar bezig is om het best functionerende 4G-netwerk van Nederland te maken. Het bedrijf Tele2 heeft de ambitie om de allerbeste mobiele gebruikservaring te bieden aan alle klanten. Volgens Tele2 zijn er lage kosten verbonden aan het gebruik van het nieuwe 4G-internet en daarmee wil Tele2 de strijd aan gaan met de gevestigde Nederlandse operators. Bij de lancering dekt het nieuwe Tele2-netwerk ongeveer een gebied van 2100 vierkante kilometer, dat zich uitstrekt in het westen en midden van Nederland. In de maanden daarna zal het 4G-netwerk uitbreiden naar het hele land. Tele2 verwacht in maart 2016 een 4G-netwerk te kunnen bieden dat heel Nederland dekt. 

Het nieuwe netwerk is de afgelopen maanden grondig getest, om er voor te zorgen dat bestaande klanten vanaf 1 januari 2015 gelijk een optimale gebruikservaring kunnen ervaren. Het 4G-netwerk van Tele2 start in een gebied dat drie keer zo groot is als de verplichte uitrol die staat aangegeven in de frequentievergunning. Hiermee wil Tele2 laten zien dat het doel is om zo veel mogelijk klanten het 4G-netwerk te laten gebruiken. Eerst krijgen alle bestaande klanten toegang tot het razendsnelle LTE-netwerk en daarna zal het bedrijf zich pas gaan richten op het 4G-netwerk voor nieuwe klanten.

Meer informatie over 4G-internet en de laatste ontwikkelingen van de providers kunt u vinden in ons 4G dossier. Bekijk ook de beste Tele2 aanbiedingen op Belsimpel.nl.

Tele2 lanceert 4G-netwerk

Meer nieuws over: