‹ Alle nieuwsberichten

De Nederlandse netwerken met de beste mobiele ervaring

De Nederlandse netwerken met de beste mobiele ervaring

Tutela, een onafhankelijk databedrijf met een wereldwijd panel van meer dan 300 miljoen telefoongebruikers, presenteert jaarlijks een benchmarkrapport met de beste mobiele netwerken. Nederland staat hierin op de vierde plek in de top 30-landen wat betreft mobiele ervaring. T-Mobile is in Nederland naar voren gekomen als het netwerk met de beste mobiele ervaring! In dit artikel presenteren we de belangrijkste bevindingen.

State of Mobile Experience Report 2021

Om de mobiele ervaring in Nederland te benchmarken, heeft Tutela in de afgelopen zes maanden meer dan 400.000 snelheids- en latency-tests uitgevoerd. Deze werden uitgevoerd tussen mei en oktober 2021, op de smartphones van echte gebruikers van mobiele netwerken. Uit de tests blijkt dat T-Mobile in Nederland de beste algemene mobiele ervaring biedt, Vodafone over het beste 5G-netwerk beschikt en KPN de eerste plek deelt op het gebied van video-ervaring.

T-Mobile biedt de beste algemene mobiele ervaring

Uit het rapport blijkt dat T-Mobile mobiele gebruikers de beste mobiele ervaring geeft. Zo heeft het netwerk met een score van 89,1% het hoogst gescoord op 'Consistent Quality'. Dit betekent dat het netwerk volgens de tests 89,1 procent van de tijd een excellente ervaring biedt voor veeleisende applicaties, zoals video streaming in HD, social media en gaming. T-Mobile biedt ook de grootste 3G-, 4G- en 5G-dekking, waardoor smartphonegebruikers met het T-Mobile-netwerk bijna overal in Nederland een goede internetconnectie hebben.

Vodafone beschikt over het beste 5G-netwerk van Nederland

Van alle Nederlandse netwerken, leverde Vodafone op de meeste locaties een 5G-connectie. Daarnaast hadden gebruikers een betere ervaring met 5G bij Vodafone dan bij andere netwerken. Naast de 5G-ervaring was ook de video-ervaring van smartphone gebruikers op het Vodafone-netwerk erg goed: het Vodafone-netwerk behaalde hierop een gedeelde eerste plek met het netwerk van KPN.

KPN deelt de eerste plek wat betreft video-ervaring

Hoewel KPN op de derde plek is geëindigd in de ‘Consistent Quality’-statistieken, staat de operator op een gedeelde eerste plek met Vodafone als het gaat om hoogste ‘Video Experience’-score. KPN is ook een sterke kandidaat wat betreft de dekkingsscores: KPN heeft zowel de op één na hoogste 4G/5G-dekking in Nederland, alsook voor de totale dekking en 5G-only dekking.

Abonnementen bij Belsimpel

Wil jij ook gebruikmaken van een van deze mobiele netwerken? Bekijk dan eens onze Sim Only-abonnementen van T-mobile, Vodafone of KPN. Ben je ook toe aan een nieuwe smartphone? Bij ons kun je alle toestellen combineren met de abonnementen van T-MobileVodafone en KPN. Wij zorgen er met ons Abonnement zonder gedoe voor dat je kunt overstappen of verlengen zonder eindeloos veel papierwerk. Wil je je huidige nummer behouden bij een overstap? Met onze iDeal- en sms-verificatie regel je dit gemakkelijk online, en regelen wij verder alles met je nieuwe provider. Wel zo makkelijk!