‹ Alle nieuwsberichten

T-Mobile biedt nu landelijke 5G-dekking

T-Mobile biedt nu landelijke 5G-dekking

Sinds 27 oktober 2020 woont 90% van de inwoners van Nederland in het 5G-dekkingsgebied van T-Mobile. Dit betekent dat T-Mobile zich, zelfs eerder dan verwacht, houdt aan de belofte om voor het einde van 2020 landelijk 5G te introduceren.

Al een aantal jaar is het netwerk van T-Mobile het best geteste 4G-netwerk van Nederland. Nu doet de provider hier nog een schepje bovenop; sinds 27 oktober 2020 biedt T-Mobile ook haar 5G-netwerk landelijk aan. Dit betekent dat 90% van de inwoners van Nederland in het 5G-dekkingsgebied van T-Mobile woont. De nodige frequenties voor deze stap zijn door T-Mobile bemachtigd tijdens de multibandveilig in juli 2020.

Toen T-Mobile en Tele2 begin dit jaar fuseerden werd de belofte gedaan dat 5G landelijk beschikbaar zou zijn voor eind 2020. Met deze update houdt T-Mobile zich dus ruimschoots aan deze belofte.

Wat betekent dit voor mij?
Op dit moment is het 5G-netwerk qua snelheid gelijk aan het 4G-netwerk en zul je hier dus niet zoveel van merken. Als je graag zware games speelt of veel videobelt kun je wel minder vertraging (latency) ervaren met 5G. In de komende jaren wordt het 5G-netwerk van T-Mobile verder uitgebreid en zullen ook de snelheid en de mogelijkheden die je hebt met het netwerk toenemen. Lees voor meer informatie hierover onze blog over 5G.

Om gebruik te kunnen gaan maken van het 5G-netwerk, heb je zowel een telefoon met 5G-toegang als een abonnement met 5G-toegang nodig. T-Mobile activeert 5G automatisch bij abonnementen met een Unlimited-bundel. Dit geldt voor nieuwe en bestaande klanten. Heb je een andere databundel, maar wil je wel graag gebruik maken van het 5G-netwerk? Dan kun je dit activeren voor €2,- extra per maand in de My T-Mobile-omgeving.

Combineer een 5G-abonnement van T-Mobile bijvoorbeeld met de nieuwe Apple iPhone 12. Je ontvangt dan extra korting op je telefoon én bent direct helemaal klaar voor 5G!

Bekijk alle T-Mobile-abonnementen