‹ Alle nieuwsberichten

Wintersport-tips van Belsimpel

Wintersport-tips van Belsimpel

Sta jij binnenkort op de lange latten in het Oostenrijkse Saalbach-Hinterglemm of op je snowboard in Val Thorens? Waar je ook naartoe gaat, tijdens jouw wintersportvakantie wil je natuurlijk niet bezig zijn met een kapotte telefoon of foto’s die maar niet willen lukken. Deze week geven wij je vier handige tips voor een onbezorgde wintersportvakantie, of je nou puur voor de après-ski gaat of niet van de piste af te slaan bent.

Tip #1: Maak de mooiste foto’s op wintersport

Besneeuwde bergtoppen, schattige dorpjes en wintersporters in actie: tijdens een wintersportvakantie ontbreekt het niet aan mogelijkheden om prachtige foto’s te maken. Wat dan wel meehelpt is een goede camera en gelukkig is deze tegenwoordig vaak te vinden in smartphones.

Honor 20 Pro Icelandic Frost
De Honor 20 Pro met vierdubbele camera, zorgt voor de perfecte foto in elke situatie. Met de groothoeklens leg je een gehele bergketen op één foto vast, met de telefoto-lens zoom je vanaf het terras gemakkelijk in op je vrienden bovenaan de berg en dankzij kunstmatige intelligentie kiest de camera zelf voor de beste instellingen. Een fotoverslag is natuurlijk niet compleet zonder de après-ski! Gelukkig leg je deze met de Honor 20 Pro ook gemakkelijk vast. De hoofdlens heeft een groter diafragma dan we tot nu toe hebben gezien in een smartphone, waardoor je ook mooie foto’s in het donker maakt. Om het helemaal af te maken komt de Honor 20 Pro in de unieke en toepasselijke kleur icelandic frost. Met dit holografische design maak jij tijdens de winstersport echt wel de blits.

Extra tip: Als je een foto van een besneeuwd landschap maakt, zorg dan dat je de zon naast je (op 3 of 9 uur) hebt. Met de zon in de rug kan de reflectie in de sneeuw er voor zorgen dat je minder details op de foto ziet.



Tip #2: Houd je wintersport prestaties bij

Als je met vrienden of familie op wintersport bent, wil je vast graag weten wie van jullie nou eigenlijk het snelste van de piste sjeest of wie de meeste meters heeft afgelegd. Hiervoor kun je apps op je telefoon zetten, maar je kunt ook een smartwatch dragen. Smartwatches zijn vaak nog meer ingesteld op het meten van activiteit én je hoeft niet per se je telefoon bij je te dragen. Wel zo veilig als je telefoon niet goed bestand is tegen sneeuw, kou en valpartijen.


Samsung Galaxy Watch Active 2
Naast de gebruikelijke functies, zoals notificaties van je smartphone tonen, je slaapritme analyseren en je stappen en verbrande calorieën bijhouden, beschikt de Samsung Galaxy Watch Active 2 over een ingebouwde gps-sensor, een hoogtemeter en een kompas. Tijdens een dag op de piste houd jij dus gemakkelijk bij hoe hoog je geklommen bent en hoe veel meters je met welke snelheid bent afgedaald. De smartwatch is waterdicht en gaat zeker een dag mee op een volle batterij. Een dag in de sneeuw overleven en dan ook nog je danspasjes tijdens de après-ski bijhouden is voor deze Galaxy Watch dan ook geen enkel probleem.

Bekijk alle smartwatches



Tip #3: Kies een telefoon die tegen een stootje kan

Of je nou een echte daredevil op ski’s bent of iemand die zich liever op z’n kont over het oefenweitje verplaatst, grote kans dat je regelmatig languit in de sneeuw ligt op je wintersportvakantie. Tijdens het sneeuwhappen wil je natuurlijk niet constant bezig zijn met het veiligstellen van je telefoon. In dat geval is een ruggedized telefoon echt wat voor jou.


RugGear RG655
De RugGear RG655 heeft een robuuste behuizing en is stof-, water- en sneeuwdicht. Leuke wintersportkiekjes maken is met deze telefoon geen enkel probleem, want je bedient ‘m zelfs met handschoenen aan. En waar andere smartphones in de kou vaak last hebben van een snel leeglopende accu, laat deze RugGear je zelfs bij -20 graden Celsius niet in de steek. Bovendien weet je met de grote accu zeker dat je na een lange dag foto’s maken en je activiteit tracken, genoeg batterij over hebt om jezelf naar de après-ski te navigeren.

Bekijk alle RugGear-telefoons

Veilig met je smartphone de piste af
Kan jouw smartphone minder goed tegen een stootje dan jijzelf? Zorg er dan voor dat je telefoon veilig in de binnenzak van je ski-jas verblijft. Zo blijft -ie ook behaaglijk warm en is het minder waarschijnlijk dat je telefoon door de kou uitvalt of sneller leegloopt. Pas daarnaast op met grote temperatuurschommelingen. Als je je verplaatst van de vrieskou naar de warme après-ski tent, is het verstandig om je telefoon een kwartiertje uit te zetten. Je voorkomt dan dat de condens, die door het temperatuurverschil in je telefoon kan ontstaan, waterschade veroorzaakt.

Extra tip: Installeer de app SkiTracks op je smartphone. Met behulp van gps en zonder data te gebruiken, houdt deze app je ski-, snowboard-, of langlaufsessies bij. Meet onder andere je gemiddelde en maximale snelheid, totaal afgelegde afstand en hoe stijl je afdalingen zijn.



Tip #4: Pas je bundel aan op basis van je gebruik

Even een foto delen op Instagram, videobellen met het thuisfront of contact zoeken met de vrienden die je kwijtgeraakt bent tijdens een afdaling. Ook hoog in de bergen kan het goed van pas komen om een internetverbinding te hebben.


Simyo-abonnementen
Met een abonnement van Simyo ben je overal goed bereikbaar; Simyo maakt gebruik van het betrouwbare netwerk van KPN én is onlangs opnieuw uitgeroepen tot beste mobiele provider. Met de nieuwe bundels van Simyo weet je bovendien zeker dat je nooit te veel betaalt. Je ontvangt nu tijdelijk meer MB’s voor dezelfde prijs, zo kun je naar hartenlust je activity track-apps gebruiken of even bijkomen met een avondje series streamen. Ben je juist van plan om minder data te gebruiken tijdens je vakantie? Pas dan gratis je bundel omlaag aan om deze maand wat te besparen op je maandfactuur. Dat biertje is makkelijk verdiend!

Bekijk alle Simyo-Sim Only’s

Internetten binnen Europa
In de meeste Europese landen kun je ook tijdens je wintersportvakantie gewoon internetten binnen je bundel. Let wel op als je naar Zwitserland afreist; bij T-Mobile, Ben en Lebara kun je je abonnement daar niet gebruiken als je geen internationale bundel hebt. Je betaalt dan buitenbundelkosten wanneer je internet gebruikt, belt of sms’t. Wel kun je bij T-Mobile en Lebara een buitenlandbundel aanschaffen, dit is vaak voordeliger dan gebruik maken van het buitenbundeltarief.

Lees meer over roaming in de EU



Belsimpel wenst je heel veel plezier op je wintersportvakantie!