‹ Alle nieuwsberichten

Vivo en Meizu laten smartphones zonder knoppen en poorten zien

Vivo en Meizu laten smartphones zonder knoppen en poorten zien

In de vierde week van 2019 komen het Chinese Vivo en Meizu allebei met wel heel opvallende smartphones. Deze toestellen zouden namelijk allebei een design zonder fysieke knoppen en poorten hebben, en dat hebben we nog niet eerder gezien!

Vivo Apex 2019

Bij Vivo zou het om een concepttelefoon gaan, de renders van deze Vivo Apex 2019 tonen een smartphone met een zeer modern en vooruitstreven design. Zo zijn de schermranden minimaal en zijn er geen fysieke knoppen en poorten te vinden.

Zover we weten gaat het dus om een concepttoestel, maar met deze telefoon laat Vivo wel zien in welke richting de smartphones van de nabije toekomst gaan. Het is niet voor het eerst dat Vivo met een vooruitstrevend idee komt, want halverwege 2018 presenteerden ze al een smartphone met een uitschuifbare camera: de Vivo NEX.

Om alle fysieke componenten te vervangen zal Vivo gebruik maken van diverse touch-sensoren, waarschijnlijk eenzelfde soort techniek als de drukgevoelige zijkanten van de HTC U12+ en de Google Pixel 3. Voor het ontgrendelen zou de Chinese fabrikant een vingerafdrukscanner onder het display hebben ontwikkeld die bijna het volledige scherm bedekt. Om de smartphone op te laden heeft Vivo een magnetische aansluiting op de achterkant geplaatst, genaamd de MagPort.

Meizu Zero

Bij de Chinese smartphonemaker Meizu zou het niet om een concept gaan, want de fabrikant heeft de Meizu Zero al aan het publiek gepresenteerd. Het gaat hier om een toestel met een keramische behuizing die draadloos kan worden opgeladen, dit in tegenstelling tot de Vivo Apex. Ook zou de Zero via aanraakgevoelige delen van de zijkant te besturen zijn.

Zijn er nadelen?

Een design zonder knoppen en poorten is natuurlijk een interessant vooruitzicht. Zo zal dit fraaie design onder andere de waterdichtheid ten goede komen, maar ongetwijfeld zullen er een aantal concessies gedaan moeten worden. Zo wordt het geluid door een trillend beeldscherm geproduceerd, is er geen ruimte voor een fysieke simkaart en zal het geheugen nooit uit te breiden zijn met een microSD-kaartje.

Het is dus nog even afwachten in hoeverre de bovenstaande toestellen een realistisch beeld van de toekomst schetsen. Wat ons betreft zijn zulke vernieuwende ideeën wel meer dan welkom!

 

Bron: Tweakers, Androidworld, GSMArena