Vivo informatie over telefoons, besturingssysteem, navigatie en garantie

Over Vivo

Op de Nederlandse smartphonemarkt is Vivo nog niet zo bekend, maar misschien heb je er al van gehoord. Het Chinese bedrijf is in 2009 opgericht en valt net als OnePlus en OPPO onder het moederbedrijf BBK Electronics. Vivo houdt zich onder meer bezig met smartphones, smartphone accessoires, software en online services. Het bedrijf ontwikkelt daarnaast software voor hun eigen smartphones, zoals de eigen Vivo App Store en het op Android-gebasseerde Funtouch OS. De smartphones van Vivo staan voor vooruitstrevende technologische snufjes in een strakke behuizing. Hierom zijn deze toestellen dan ook sinds 2018 te verkrijgen bij Belsimpel.


Vivo-telefoons


Vivo NEX

2018 was een jaar van de strijd om zo dun mogelijke schermranden. Smartphonefabrikanten bedachten allerlei creatieve oplossingen voor een strak resultaat. Zo ook Vivo met deze Vivo NEX. Dit toestel heeft de kenmerkende uitschuifbare frontcamera waardoor het display een nóg groter deel van de voorkant beslaat! Vivo heeft het daar niet bij gelaten. De NEX zit vol met technologische snufjes, zoals een vingerafdrukscanner onder het scherm, een dubbele camera met optische beeldstabilisatie en razendsnelle hardware! Het geheel draait op Android Oreo en is daarmee fijn in het gebruik!

Specificaties

  • Groot AMOLED-display
  • Snapdragon 845-processor
  • Uitschuifbare frontcamera
  • Forse 4000mAh-accu
  • Vingerafdrukscanner onder het scherm

Vivo Besturingssysteem

Alle Vivo-toestellen draaien op Googles besturingssysteem Android. Hiermee heb je veel vrijheid om het toestel af te stemmen op je eigen wensen en voorkeuren. Je hebt bovendien standaard toegang tot de Google Play Store. Hier heb je de keuze uit miljoenen apps en games. Hier zit dus vast wel iets tussen dat aansluit bij jouw wensen! Over Android heen legt Vivo hun eigen Funtouch-skin. Hiermee vullen ze Google aan op een manier die het bedienen van je Vivo-smartphone extra makkelijk maakt. Zo is er onder andere gedacht aan een handige file-manager en meer controle over al je apps.


Vivo Garantie en Reparatie

Op alle Vivo toestellen zit twee jaar garantie. Deze garantie dekt alle eventuele fabricagefouten. Als je gebruik wilt maken van reparatie verwijzen wij je graag naar onze Garantie & Reparatie-pagina