‹ Alle nieuwsberichten

Gelekt: foto's van de Sony Xperia XZ4 Compact

Gelekt: foto's van de Sony Xperia XZ4 Compact

Vorige week schreven we al over gelekte Sony Xperia XZ4-renders en vandaag zijn er foto’s uitgelekt van een toestel dat waarschijnlijk de Sony Xperia XZ4 Compact zal gaan worden. Bijzonder is dat Sony voor zijn nieuwe vlaggenschip lijkt te gaan voor een traditioneel ontwerp zonder notch. Lees hier meer over de gelekte smartphone!

Gelekte renders Sony Xperia XZ4 Compact

Er zijn de laatste tijd maar weinig smartphones gepresenteerd waar niet van tevoren al foto’s van gelekt zijn. Vandaag zijn er foto’s uitgebracht van wat waarschijnlijk de Sony Xperia XZ4 Compact moet gaan worden.

Het eerste dat opvalt aan de gelekte foto’s zijn de redelijk forse schermranden aan de boven- en onderkant van het toestel. Waar veel smartphonefabrikanten er het afgelopen jaar voor hebben gekozen hun toestellen uit te rusten met een notch (inkeping) aan de bovenkant van het scherm, doet Sony dit niet. Er is natuurlijk ook wel iets voor te zeggen dat Sony zijn eigen, kenmerkende ontwerp aanhoudt.

Renders Sony Xperia XZ4 Compact

Compact beeldscherm en twee camera’s

Zoals de naam van de Sony Xperia XZ4 Compact al doet vermoeden, is het toestel erg compact. Het scherm heeft, als we de meest recente lekken mogen geloven, een formaat van 5 inches. Hierdoor zal het toestel waarschijnlijk met één hand te bedienen zijn en past het in je broekzak. Dat is fijn, want zo veel compacte high end-toestellen zijn er tegenwoordig niet meer.

Daarnaast is op de foto’s te zien dat het toestel zowel aan de voor- als achterkant is uitgerust met een enkele camera. Een opvallende keuze, aangezien veel high end-toestellen twee of meer camera’s op de achterzijde hebben. De grotere Sony Xperia XZ4 krijgt volgens geruchten overigens wel een dubbele camera.

Specificaties en release

De specificaties kunnen we op de gelekte productfoto’s natuurlijk niet zien, maar we hebben wel een aantal vermoedens. Zo is de kans groot dat de Sony Xperia XZ4 zal gaan draaien op de nieuwe Snapdragon 855-processor en dat er 6GB RAM en 64GB opslaggheugen aanwezig zullen zijn. De smartphone wordt waarschijnlijk tijdens het aankomende Mobile World Congress gepresenteerd worden. Deze telefoonbeurs vindt eind februari 2019 plaats in Barcelona.

Renders Sony Xperia XZ4 Compact