‹ Alle nieuwsberichten

Telecomweekoverzicht van week 36 | 2018

Telecomweekoverzicht van week 36 | 2018

Deze week in het nieuwsoverzicht: Razer bevestigt te werken aan de opvolger van de Razer Phone, Samsung onthult (eindelijk!) dat er dit jaar nog een opvouwbare Samsung- smartphone komt en wat moet je doen als je wilt ontdekken op welk kunstwerk je lijkt? Dat lees je hier!

Razer werkt aan opvolger Razer Phone

Afgelopen week heeft gamingaccessoirefabrikant Razer bekend gemaakt te werken aan een opvolger van zijn Razer Phone. De Razer Phone is een Android-smartphone die speciaal is ontwikkeld voor gamers maar ook gebruikt kan worden voor de dagelijkse taken. Het bedrijf heeft verder nog niets losgelaten over de ‘Razer Phone 2’, maar vermoedelijk krijgt het toestel weer een 120Hz scherm, zodat games soepel ogen. De snelste chip van het moment is de Snapdragon 845, de kans is dus groot dat de nieuwe Razer Phone 2 ook op deze chip zal draaien. Afhankelijk van wanneer het toestel precies gepresenteerd wordt, zou het ook kunnen dat hij over de nieuwe, nog niet eerder verschenen Snapdragon 855 beschikt. Dat is echter nog even afwachten.

Bron: Bright

Samsung komt dit jaar nog met opvouwbare smartphone

We zijn er al een tijdje op aan het wachten en er wordt ook al héél lang over gespeculeerd, maar in november is het dan zover: dan presenteert Samsung zijn eerste opvouwbare smartphone. Dat maakte DJ Koh, topman bij Samsung, afgelopen week bekend. Het toestel zal voor het eerst aan de buitenwereld getoond worden tijdens de Samsung Developer Conference, die op 7 en 8 november plaats zal gaan vinden in San Francisco. Het is nog even afwachten of het apparaat echt uit één ‘los’ opvouwbaar scherm zal bestaan of uit twee losse die naast elkaar kunnen bestaan, zoals de bij de ZTE Axon M het geval is. De vraag is ook wanneer het toestel, na de presentatie, beschikbaar zal zijn voor het grote publiek. Voor nu is het dus gewoon een kwestie van afwachten. Spannend!

Bron: Androidworld

Welk kunstwerk ben jij?

Heb jij altijd al willen weten op welk kunstwerk je lijkt? Dan hebben we goed nieuws voor je! De ‘Art Selfie’-functie van Google is nu eindelijk ook uitgerold naar Nederland! Dit is een functie binnen Googles Arts & Culture-app. Binnen de app krijg je de optie te zien om een ‘Art Selfie’ te maken. Wanneer je dit doet, scant de app je gezicht en vergelijkt dit met de gezichten op de portretten uit Googles database. Op basis daarvan krijg je een overzicht van overeenkomende schilderijen en zie je hoeveel procent jij en de geportretteerde op elkaar lijken. De app is natuurlijk helemaal niet alleen gemaakt om selfies mee te maken, je kunt er ook tours vinden door internationale musea, kunstcollecties en nog veel meer. Je vindt de app in de Play Store voor Android en in de App Store voor Apple-toestellen.

Bron: Android Planet

Meer nieuws over: