‹ Alle nieuwsberichten

Samsung Galaxy Note 9 officieel: Meer productiviteit, weinig vernieuwing

Samsung Galaxy Note 9 officieel: Meer productiviteit, weinig vernieuwing

Samsung heeft zojuist de Samsung Galaxy Note 9 gepresenteerd. Op het eerste gezicht lijkt dit toestel extreem veel op zijn voorganger, de Note 8. Qua specificaties doet de Note 9 ons erg denken aan de S9+, niet heel erg vernieuwend dus. Wél heeft Samsung de bekende S Pen een stukje geavanceerder weten te maken en is Samsung Dex nu binnenin het toestel te vinden!

Stijlvol design

Qua design lijkt de Note 9 erg op zijn voorganger. Zo is er aan de voorkant nog steeds een groot scherm met dunne schermranden te vinden. De behuizing is een fractie korter, maar wel breder geworden. De glazen achterkant ziet er premium uit, maar is wel vingerafdrukgevoelig. Het toestel is in Nederland te verkrijgen in de kleuren zwart, blauw en paars.

Het display is van 6.3 inch naar 6.4 inch gegaan. Het gaat hier nog steeds om een Infinity Display met een beeldverhouding van 18,5 staat tot 9. De Quad HD-resolutie zorgt voor haarscherpe beelden en dankzij Super AMOLED-technologie is de kleurweergave bijna perfect te noemen.

Aan de achterkant zijn twee 12-megapixelcamera’s te vinden. De hoofdcamera heeft een variabel diafragma waarmee je zelf kunt bepalen hoeveel licht je toelaat bij het maken van een foto. De tweede camera is een telelens waarmee tot twee keer ingezoomd kan worden zonder detailverlies! Deze camera’s zijn ook al te vinden op de S9+, dus op het gebied van fotografie kunnen we van weinig vernieuwing spreken.

Waar bij de Note 8 de vingerafdrukscanner nog naast de camera’s zat, is deze nu een stukje naar onder verplaatst. Voor veel gebruikers zal deze plek een stuk comfortabeler zijn. De behuizing heeft verder nog een IP68-certificering meegekregen en is dus volledig stof- en waterdicht.

Vernieuwde S Pen

Een van de meest kenmerkende eigenschappen van een Samsung Note is natuurlijk de S Pen. Met deze stylus kun je een stuk productiever en creatiever zijn, bijvoorbeeld voor het maken van notities of een schets. Bij de Note 9 heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant de S Pen een stukje geavanceerder weten te maken. De stylus is nu uitgerust met bluetooth en biedt daardoor meer functionaliteit.

Zo gebruik je de S Pen als presenter tijdens een presentatie, als draadloze sluiterknop voor de camera of als afstandsbediening om je muziek op afstand mee te pauzeren en af te spelen. Je laadt de S Pen op door hem in je toestel te stoppen. Dit gaat razendsnel, want met 40 seconden opladen kan de stylus er weer een half uur tegenaan!

Samsung Dex

Waar je voorheen nog een los verkrijgbaar Dex Station nodig had, is deze functie nu in het toestel te vinden. Je kunt de Note 9 nu via een adapter eenvoudig op een monitor aansluiten om zo een stuk productiever te zijn. Voeg hier een muis en toetsenbord aan toe voor een fijne desktop-ervaring. Samsung Dex is daarnaast te gebruiken als dual-screenmode. Zo laat je bijvoorbeeld je presentatie op een monitor zien, terwijl je op je Note 9 de notitie-app geopend hebt.

Onder de motorkap

Onder de motorkap vinden we de Exynos 9810, een processor van eigen makelij. Deze chip is ook gebruikt in de Galaxy S9 en S9+ en zorgt voor een goede combinatie tussen kracht en efficiëntie. Qua geheugen kun je kiezen tussen twee varianten. Zo heeft het instapmodel 6GB werkgeheugen en 128GB aan opslagruimte, terwijl de duurdere variant is voorzien van 8GB RAM en maar liefst 512GB opslaggeheugen. Met zowel 6 als 8 gigabyte aan werkgeheugen is dit toestel een ware multitasker.

Het grote verschil in opslaggeheugen is wél erg interessant. Met 512GB aan opslag hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken over ruimtetekort. Je kunt deze capaciteit daarnaast nog uitbreiden met een microSD-kaart tot 512GB, zodat je 1TB aan opslag hebt. Meer dan genoeg dus!

Waar de Note 8 nog een accucapaciteit van 3300mAh had, heeft deze Note 9 een forse 4000mAh-batterij. Met deze flinke hoeveelheid en de zuinigere processor kun je gemakkelijk de hele dag productief zijn op je telefoon. Het opladen doe je razendsnel via de kabel of draadloos door de Note 9 op een oplaadstation te leggen.

Verkrijgbaarheid & inruilactie Samsung Galaxy Note 9

Ten opzichte van de Note 8 is dit toestel weer een stapje in de goede richting, maar heel veel vernieuwing zien we deze ronde helaas niet. De adviesprijs van het instapmodel van de Note 9 bedraagt €999,00 en kan via de productenpagina’s van de zwarte, blauwe en paarse variant besteld worden. De zwarte 512GB-variant heeft een adviesprijs van €1249 en kan je via deze pagina direct bestellen! 

Wanneer je de Samsung Galaxy Note 9 pre-ordert kun je profiteren van Samsungs inruilactie waarmee je tot wel €200,- extra inruilwaarde kunt ontvangen voor je oude smartphone. De uitgebreide informatie over de actie, vindt je op onze Samsung Galaxy Note 9 FAQ-pagina.

Meer nieuws over: