‹ Alle nieuwsberichten

Foto's Sony Xperia XZ3 uitgelekt

Foto's Sony Xperia XZ3 uitgelekt

Begin deze maand presenteerde Sony nog de Sony Xperia XZ2 Premium. Nu zijn er al foto’s opgedoken van een nieuw vlaggenschip van het bedrijf: de Sony Xperia XZ3.

Sony Xperia XZ2 Premium

Dit jaar verraste Sony iedereen door de Sony Xperia XZ2 Premium te presenteren. Het scherm heeft een 4K-resolutie en is uitgerust met de beste specificaties van het moment. Niet voor niets zit het woord ‘Premium’ ook in de naam!

Bijzonder aan het toestel is vooral de dubbele camera op de achterzijde van het toestel. Dit is de eerste Sony smartphone met een dubbele camera. Het toestel is in Nederland nog niet zo lang uit, maar inmiddels blijkt Sony ook druk bezig met het ontwikkelen van een nieuw toestel: de Sony Xperia XZ3. Vermoedelijke foto’s van het toestel zijn nu uitgelekt.

Sony Xperia XZ3

Het eerste wat opvalt aan de gelekte afbeeldingen, is het voorkantvullende scherm. Veel nieuwe smartphones hebben tegenwoordig een scherm dat een groot deel van het oppervlak aan de voorzijde vult. Bij Sony bleef deze trend in de laatste toestellen een beetje achter. Bij de Sony Xperia XZ3 zien we echter een fors smallere rand aan de boven- en onderzijde en is het scherm aan de zijkanten omgebogen. Wel zijn deze randen nog steeds forser dan bij bijvoorbeeld de Huawei P20 (met een notch) en de Samsung Galaxy S8.

Sony Xperia XZ3, Render Sony Xperia XZ3, XZ3, Xperia XZ3, Sony XZ3, Sony Xperia XZ3 Compact, Sony Xperia XZ3 leak

Door deze smallere schermranden, is ook het design wat veranderd. Sony-toestellen worden gekenmerkt door hun ‘hoekige’ en strakke designs. Door de aan de zijkanten afgebogen schermranden, is het design van de XZ3 wat zachter te noemen. Verder lijkt het toestel aan de achterzijde op de XZ2. Zo bolt het toestel aan de achterkant een beetje op en is de vingerafdrukscanner weer aan de achterzijde geplaatst.

Camera’s en specificaties

Anders dan bij de XZ2 Premium, beschikt de XZ3 afgaande van de foto’s over één camera aan de achterzijde. Hoe veel megapixels deze heeft, is nog onbekend. Sony kennende zal dit aantal vrij hoog zijn. Het scherm is volgens geruchten 5,7 inches groot en heeft een full HD-resolutie. Onder de motorkap vinden we een Snapdragon 845-processor, 6GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslaggeheugen. De accu heeft waarschijnlijk een capaciteit van 3240mAh.

De Sony Xperia XZ3 wordt waarschijnlijk eind augustus in Berlijn gepresenteerd, dan vindt de jaarlijkse IFA plaats, een technologiebeurs. Veel fabrikanten grijpen dit moment aan om hun nieuwe producten te presenteren. Zodra we meer weten, laten we het je natuurlijk weten! Houd daarvoor onze website en nieuwssectie in de gaten.

Bron: Androidworld, Android Planet, Tweakers

Meer nieuws over: