‹ Alle nieuwsberichten

Samsung Galaxy S10: de race naar een randloze smartphone

Samsung Galaxy S10: de race naar een randloze smartphone

Er wordt al veel gespeculeerd over de Samsung Galaxy S10, Samsung lijkt alles op alles te zetten in de race naar de eerste randloze smartphone. Zijn zowel de speaker, als de vingerafdrukscanner bij het nieuwe vlaggenschip verwerkt áchter het beeldscherm?

Krijgt de Samsung Galaxy S10 een vingerafdrukscanner in het scherm?!

Het is natuurlijk nog maar kort geleden dat de Samsung de Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9+ op de markt kwamen, maar de geruchtenmachine draait alweer op volle toeren over de Samsung Galaxy S10. Eerder schreven we een stukje over dat deze nieuwe telefoon misschien een vingerafdrukscanner achter het display krijgt en dit blijkt een hardnekkig gerucht te zijn. Fabrikanten werken al tijden aan een techniek om de scanner achter het scherm te verwerken, omdat de rand aan de onderkant dan vele malen dunner kan worden gemaakt. Het is vrij ingewikkeld om de fingerprint-lezer achter het glas te verwerken, maar er zijn inmiddels een aantal fabrikanten in geslaagd om dit succesvol toe te passen in een telefoon. Aangezien de telefoons in de S-lijn van Samsung altijd de nieuwste en beste snufjes krijgen, zou het dan ook niet verrassend zijn als dit inderdaad ook op de S10 toegepast wordt.

Samsung, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S10

Speaker in display

Veel nieuwe telefoons hebben een notch aan de bovenkant van het scherm, om het touchscreen zo groot mogelijk te maken. De huidige smartphonemarkt lijkt te streven naar een telefoon met een echt randloos scherm. Ook Samsung lijkt hier naar toe te werken, want als we de verhalen mogen geloven is de fabrikant ook bezig technieken te ontwikkelen om de rand boven het scherm nog verder te minimaliseren. Samsung wil wellicht ook de speaker in het beeldscherm proberen verwerken bij de S10. Doordat er nog wel plek moeten worden geboden aan sensoren, de frontcamera en de irisscanner, zal de rand waarschijnlijk niet helemaal verdwijnen, maar het zou wel betekenen dat de bovenrand smaller kan worden gemaakt.

Het is een echte wedloop naar de eerste randloze smartphone. Vivo lijkt in deze wedstrijd een goede kanshebber, want gister presenteerde het merk de Vivo Nex, waarbij de speaker en vingerafdrukscanner al achter het display zijn verwerkt. Ook is het oppervlak van dit beeldscherm ten opzichte van de randen bijna schrikbarend, zo dun zijn de bezels. Dit is ook mede te danken aan de uitklapbare selfiecamera, waardoor hier geen ruimte voor gereserveerd moest worden in de telefoonrand. Het is onwaarschijnlijk dat Samsung voor een soortgelijke uitschuif-techniek kiest voor de Samsung Galaxy S10.

Bron: Androidworld, GizChina