‹ Alle nieuwsberichten

Vivo presenteert Vivo NEX: een toestel met een vingerafdrukscanner onder het scherm

Vivo presenteert Vivo NEX: een toestel met een vingerafdrukscanner onder het scherm

In China is een aantal uur geleden de Vivo NEX officieel gepresenteerd. Het scherm beslaat 91,2 procent van de voorzijde, dit is mede dankzij de ‘verstopte’ frontcamera en de vingerafdrukscanner die ónder het scherm is geplaatst.

Een vingerafdrukscanner en scherm in één

Vivo, NEX, Vivo NEX,

Afgelopen februari toonde Vivo op het Mobile World Congress de Vivo Apex: een demotoestel met een vingerafdrukscanner onder het scherm. Dit toestel lijkt nu de Vivo NEX te zijn geworden. Waar veel fabrikanten, om ruimte aan de voorzijde te besparen, de vingerafdrukscanner aan de achterzijde van het toestel te plaatsen, heeft Vivo voor een andere optie gekozen. De vingerafdrukscanner is namelijk in het Super AMOLED-scherm verwerkt.

 

Het scherm is 6,69 inches groot met een verhouding van 19,3:9. Het scherm heeft geen notch en alleen een kleine rand aan de onderzijde. Daarmee is de screen-to-body-ratio de grootste toto nu toe bij een smartphone.

Camera’s

Omdat het scherm bijna de volledige voorzijde van het toestel vult en er ook geen notch aanwezig is, zul je je misschien afvragen of er wel een frontcamera is, deze is namelijk niet te zien. Ook hier heeft Vivo gelukkig aan gedacht. De frontcamera is uitschuifbaar! Wanneer je een selfie wil maken, zie je de camera aan de bovenzijde van het toestel omhoog komen. Handig!Vivo NEX, Vivo, Vivo NEX frontcamera

De frontcamera heeft een resolutie van 8 megapixels, aan de achterzijde is een dubbele camera geplaatst. Eentje heeft een resolutie van 12 megapixels, de ander heeft er 5. Volgens Vivo kunnen deze dankzij de ‘4-axis OIS’ goede foto’s maken bij weinig licht. Deze techniek zorgt ook voor stabilisatie van je foto om ruis te voorkomen.

Onder de motorkap

Het toestel is uitgerust met een snelle Snapdragon 845-processor die veel andere vlaggenschepen ook hebben. Verder is er 8GB RAM aanwezig en heb je de keuze uit 128GB en 256GB opslaggeheugen. Ook komt er een andere versie op de markt met een Snapdragon 710-processor.

Het toestel komt vooralsnog alleen in China op de markt, maar het toestel wordt erg goed in Europa ontvangen. De kans bestaat dus dat hij ook naar de Benelux komt. Of en wanneer dit is, weten we helaas niet. We laten je het natuurlijk weten als we meer weten over de komst van de Vivo NEX naar Nederland en België!

Bron: Androidworld, Tweakers

Meer nieuws over: