‹ Alle nieuwsberichten

Xiaomi lanceert de nieuwe Mi 8-serie!

Xiaomi lanceert de nieuwe Mi 8-serie!

Chinees fabrikant Xiaomi heeft drie toestellen van de nieuwe Mi 8-serie gepresenteerd. Dit zijn de Xiaomi Mi 8, Mi 8 Explorer Edition en de Mi 8 SE. Op de datum van de presentatie werd Xiaomi 8 jaar, vandaar dat ze de Xiaomi de Mi 7-serie overslaan en direct naar de Mi 8-serie zijn gesprongen.

Xiaomi Mi 8

De reguliere variant van de nieuwe Mi 8-lijn is de Xiaomi Mi 8. Dit toestel is uitgerust met een groot OLED-display van 6.21 inch met notch. Onder de motorkap draait de snelste processor van dit moment, namelijk de Snapdragon 845. In combinatie met 6 of 8 gigabyte aan werkgeheugen is de Mi 8 een ware krachtpatser.

De Mi 8 heeft aan de achterzijde een vingerafdrukscanner, een dubbele camera van 12 megapixels en is voorop voorzien van een 20-megapixelsensor. Qua opslaggeheugen kun je kiezen voor 64, 128 of 256GB en met een accu van 3300mAh kom je met gemak de dag door!

Mi 8 Explorer Edition

De Xiaomi Mi 8 Explorer Edition komt met nagenoeg dezelfde specificaties als de reguliere variant. Waar de Mi 8 een 3300mAh-accu heeft, moet de Explorer Edition genoegen doen met 3000mAh. Maar dat is dan ook het enige waar deze variant op inlevert.

Zo is de Explorer Edition uitgerust met 3D gezichtsherkenning en zit er een vingerafdrukscanner onder het scherm verwerkt. Ook komt deze variant met een transparante achterkant, waardoor je kunt zien wat er zich onder de motorkap bevindt. Heel vet!

Mi 8 SE

Naast de twee high-end toestellen lanceert Xiaomi ook een opvallende midrange-variant, namelijk de Xiaomi Mi 8 SE. Dit toestel heeft met 5.88 inch een kleiner scherm dan zijn grotere broers. Ook heeft dit toestel andere camera’s en is er te kiezen tussen 4 of 6GB werkgeheugen.

Opvallend is de processor, dit is namelijk de Snapdragon 710. Deze chipset is vorige week door fabrikant Qualcomm gepresenteerd en moet de kloof tussen de processors in de 800-serie en die in de 600-serie overbruggen. Het is een betaalbare chip die erg snel, energiezuinig en efficiënt is!

Beschikbaarheid

Xiaomi staat bekend om zijn smartphones met goede prijs-kwaliteitverhouding. Voor de Mi 8-lijn hoeven we waarschijnlijk dan ook niet zo diep in de buidel te tasten, in verhouding tot andere telefoons met soortgelijke specificaties. De Xiaomi Mi 8 wordt vanaf 5 juni in China verkocht, de Mi 8 SE volgt op 8 juni.

Wanneer de Mi 8-lijn in Nederland te koop is, is nog onbekend. Houd voor meer nieuws onze website in de gaten!

Meer nieuws over: