‹ Alle nieuwsberichten

Telecomweekoverzicht week 21 | 2018

Telecomweekoverzicht week 21 | 2018

Wat is er deze week gebeurd in telecomland? Onder andere dit: beeldmateriaal opgedoken van vermoedelijke Xiaomi Mi 8, Qualcomm brengt nieuwe, betaalbaardere Snapdragon op de markt en T-Mobile verlaagt tijdelijk abonnementsprijzen en nu zonder aansluitkosten.

Informatie gelekt over vermoedelijke Xiaomi Mi 8

Wij kijken natuurlijk vol verwachting uit naar de nieuwste aanwinst in de Mi-serie van Xiaomi, de reeks die alleen bestemd is voor de beste toestellen die Xiaomi te bieden heeft. De Xiaomi Mi 8 is de eerstvolgende die aan de indrukwekkende Mi-familie gaat worden toegevoegd, namelijk op 31 mei. Deze week krijgen we al een kijkje onder de sluier, er is namelijk een korte video uitgelekt van wat de Mi 8 lijkt te zijn. Hierin worden de voor- en achterkant duidelijk getoond. Op basis hiervan lijkt het erop dat Xiaomi de telefoon voorziet van een doorzichtige achterkant en een notch aan de voorkant. Een ander voorbeeld van een telefoon met zo’n toffe doorzichtige achterkant is de Fairphone 2 Transparant. Wij hopen dat meer fabrikanten dit gaan toepassen en het een echte trend wordt! Op de voorkant van de telefoon in de video is een relatief brede notch te zien, waarschijnlijk om extra plaats te maken voor Xiaomi’s eigen Face ID. Wij zijn nu al erg enthousiast over deze telefoon en kunnen niet wachten op de onthulling op 31 mei!

Bron: GSMArena

Qualcomm brengt nieuwe Snapdragon-chipset op de markt

Veruit de meeste grote merken maken in hun telefoons gebruik van de processors van Qualcomm. De chipsets van deze fabrikant zijn simpelweg steengoed. De nieuwste vlaggenschepen worden momenteel van de Qualcomm Snapdragon 845, zoals bijvoorbeeld de OnePlus 6, maar Qualcomm maakt ook processors voor telefoons onder het highend-segment. Echter was de kloof tussen de processors in de 800-serie en die in de 600-serie voor betaalbaardere telefoons, te groot. Daarom heeft Qualcomm deze week de Snapdragon 710 op de markt gebracht. Deze chipset heeft acht rekenkernen, waarvan twee een kloksnelheid hebben van 2.2GHz. Deze kernen zullen alle zware taken op zich nemen, terwijl de andere zes met een rekenkracht van 1.7GHz ingezet worden voor de meer algemene taken. Al met al een goed alternatief voor de 800-serie: betaalbaar, maar toch snel, energiezuinig en heel efficiënt! Het zal niet lang duren voor er telefoons met deze chipset op de markt komen.

Bron: Androidworld

T-Mobile GO GO GO DEALS: geen aansluitkosten en verlaagde abonnementsprijzen

Goed nieuws voor iedereen die toe is aan een nieuw abonnement: T-Mobile heeft hun abonnementsprijzen flink naar beneden gedaan. Bovendien hoef je t/m 17 juni geen aansluitkosten te betalen. Je kunt dus gratis overstappen vanaf een andere provider! De lagere abonnementsprijzen gelden ook voor deze periode. De voordelen van de GO GO GO DEALS gelden zowel voor T-Mobile Sim Only's, als voor T-Mobile abonnementen met telefoon, en natuurlijk heb je dezelfde voordelen als je t/m 17 juni een T-Mobile-abonnement afsluit bij Belsimpel.

Bron: T-Mobile