‹ Alle nieuwsberichten

HTC brengt HTC U12+ uit

HTC brengt HTC U12+ uit

Gister hebben we al geschreven over de HTC U12+, er waren namelijk per ongeluk specificaties van het toestel online gezet. Nu is het toestel officieel uitgebracht en kunnen we dus met zekerheid zeggen wat de specificaties zijn. Lees hier meer over dit vlaggenschip!

Vlaggenschip

De HTC U12+ is hét vlaggenschip van HTC dit jaar dat zich moet meten met high end-toestellen van andere grote merken zoals Samsung, OnePlus en Apple. Dat is ook te zien aan de specificaties, zo draait het toestel op de snelste processor die Qualcomm op dit moment heeft: de Snapdragon 845. Het toestel draait daarnaast uit de doos op Android 8.0, maar HTC heeft al toegezegd dat het toestel sowieso de update naar Android 9 (waar nu alleen de bèta-versie nog van uit is) gaat krijgen.

Vier camera’s

De HTC U12+ beschikt over maar liefst vier camera’s: twee aan de achterzijde en twee aan de voorkant om selfies mee te maken. Je kunt daardoor aan beide kanten portretfoto’s maken, dit zijn foto’s waarbij de voorkant scherp is en de achtergrond vervaagd, zodat het onderwerp extra benadrukt wordt.

De camera’s op de achterzijde hebben een resolutie van 12 en 16 megapixels en zijn voorzien van een verbeterde HDR-functie. Deze combineert het resultaat van drie aparte foto’s waardoor de foto’s beter belicht worden. De camera’s aan de voorzijde worden ook gebruikt voor gezichtsherkenning, waarmee je je telefoon kunt ontgrendelen door er slechts naar te kijken.

Display

Opvallend is dat het display niet is voorzien van een notch/uitsparing, zoals bij veel nieuwe toestellen wel het geval is. Sommigen vinden dit jammer, maar er is natuurlijk ook wat voor te zeggen dat HTC zijn eigen koers blijft volgen en het niet nodig vindt de trend te volgen. Daarbij zijn de schermranden over het algemeen erg smal te noemen.

Het LCD-scherm is 6 inches groot en heeft een resolutie van 2880x1440. Het scherm heeft een moderne 18:9-verhouding waardoor het scherm een beetje langwerpig is. Ook is het toestel voorzien van een extraatje dat we niet bij veel andere toestellen vinden: Edge Sense. Hiermee kun je bepaalde functies oproepen door op bepaalde plekken in de rand van het toestel te knijpen.

Aandacht voor geluid

Net als bij de U11 is er ook bij de HTC U12+ weer aandacht besteed aan geluid. Dit toestel is dan ook uitgerust met BoomSound die wordt gerealiseerd door de dubbele speaker aan de voorzijde. Ook is het mogelijk om bij het opnemen van een video aan te geven van welke kant je wil dat de audio het duidelijkst komt.

Geheugen

De HTC U12+ is uitgerust met 6GB aan werkgeheugen, wat het toestel een uitstekende multitasker maakt. Er is 64GB aan opslaggeheugen aanwezig, wat voor een vlaggenschip niet bijzonder veel is, maar voor de meeste mensen wel ruim voldoende is. Bijkomend voordeel is dat het geheugen uit te breiden is met een geheugenkaartje, zo kun je uitbreiden tot maar liefst 2TB. De accu heeft overigens een capacitiet van 3500 mAh.

Beschikbaarheid

De HTC U12+ is er in drie kleuren: Ceramic Black, Flame Red en Transluctent Blue, waarbij de laatste een transparante achterkant heeft. Enthousiast geworden? De HTC U12+ is nu te bestellen!

Meer nieuws over: