‹ Alle nieuwsberichten

HTC lekt eigen toestel uit

HTC lekt eigen toestel uit

Een tijdje geleden schreven we al over een lek van de HTC U12+: er waren meerdere afbeeldingen van het toestel uitgelekt. Kennelijk maakte HTC zich niet al te druk om dit lek, want HTC heeft de specificaties én het ontwerp al op zijn eigen website geplaatst

Scherpe twitteraar

Een scherpe Twitter-gebruiker, Roland Quandt, vond op de website van HTC een pagina met daarin alle informatie over de nieuwe HTC U12 Plus. Waarschijnlijk heeft hij de pagina gevonden door op verschillende URL-linkjes te zoeken met voor de hand liggende namen. Toen is de officiële pagina waarschijnlijk opgedoken. Inmiddels heeft HTC de pagina offline gehaald, naar verwachting wordt het toestel deze week nog gepresenteerd.

De HTC U12 Plus

De HTC U12 Plus wordt door HTC in de markt gezet als een vlaggenschip dat moet gaan concurreren met high end-toestellen van andere fabrikanten zoals de Samsung Galaxy S9 en de Apple iPhone 8. Opvallend is dat het toestel geen voorkantvullend scherm heeft, zoals veel andere nieuwe toestellen dat tegenwoordig hebben. Wel zijn de bezels, schermranden, smal te noemen waardoor het scherm een groot deel van de voorkant bedekt.

Verder heeft het toestel een scherm dat 6 inches groot is met een super-LCD-display. Dit display heeft een scherpe resolutie van 2880x1440. Net als veel andere high-enders zal het toestel een Snapdragon 845-processor krijgen in samenwerking met 6GB aan werkgeheugen. Er is een ruime 128GB aan opslaggeheugen aanwezig en de accu heeft een capaciteit van 3500mAh.

Waterdicht en Edge Sense

Het toestel heeft een IP68-certificering, wat betekent dat het stof- en waterdicht is. Daarnaast is de HTC U12+ uitgerust met Edge Sense 2, een verbeterde versie van Edge Sense dus. We vonden deze functie al op de HTC U11, hiermee kun je door in het toestel te ‘knijpen’ bepaalde functies oproepen. Met Edge Sense 2 worden de al bestaande functies waarschijnlijk uitgebreid.

Beschikbaarheid

Verschillende websites melden dat de HTC U12+ morgen al wordt gepresenteerd. We zullen er daarna natuurlijk alles aan doen om het toestel zo snel mogelijk beschikbaar te stellen. De Nederlandse prijs is nog niet bekend, maar op de gelekte website stond een bedrag van 5888 Chinese Yuan, wat omgerekend neerkomt op zo’n 785 euro. Het is natuurlijk nog even afwachten of dit ook echt de adviesprijs wordt. Houd onze website in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste smartphone-nieuws en de laatste updates over HTC.

Bron: Nu.nl, The Verge, Tweakers.

Meer nieuws over: