‹ Alle nieuwsberichten

Telecomweekoverzicht van week 11 | 2018

Telecomweekoverzicht van week 11 | 2018

Deze week in het telecomweekoverzicht: Google verandert misschien de naam van Android Wear, je kunt eindelijk hét spel uit je jeugd op je smartphone spelen en camera’s moeten het gebruik van smartphones in het verkeer gaan terugdringen. Hoe? Dat lees je hier!

Wordt Android Wear binnenkort Wear OS?

Het lijkt een foutje te zijn van Google, maar toen een Reddit-gebruiker afgelopen week zijn nieuwe smartwatch instelde, kwam er in het instellingenmenu in plaats van Android Wear, de naam Wear OS te staan. Dit werd natuurlijk direct gedeeld op Reddit. In de notificatie was ook een nieuw logo te zien: twee schuine streepjes en twee stipjes die samen een “W” vormen. De stipjes verwijzen mogelijk naar Google Assistant, het lijkt er dus op dat deze stemgestuurde assistent een prominentere plek in gaat nemen in dit besturingssysteem voor smartwatches. Het feit dat ‘Android’ uit de naam wordt geschrapt kan te maken hebben met het feit dat het OS ook te gebruiken is op iOS-handsets. Wij kijken met belangstelling uit naar de vernieuwingen die Google in het besturingssysteem door gaat voeren!

Bron: PhoneArena

De Sims op je smartphone!

Bijna iedereen heeft wel eens De Sims gespeeld, waarschijnlijk nog voordat je ooit van iets als een ‘smartphone’ hebt gehoord. De smartphone maakt nu echter onderdeel uit van het leven van velen, maar een mobiele Sims-versie (op Sims Freeplay na) bestond nog niet. Tot nu! De Sims Mobile is gemakat door dezelfde studio als de grotere PC-versies en brengt dan ook een vergelijkbare nostalgie met zich mee. De game is gebaseerd op verhalen die vooraf zijn bedacht, zelf moet je hierin keuzes maken. Het spel is gratis te downloaden, maar tijdens het spel kun je aankopen doen die er bijvoorbeeld voor kunnen zorgen dat je bepaalde doelen sneller haalt. De game is te downloaden voor Android en iOS.

Smartphone gebruiken achter het stuur? Deze camera’s zien dat

Vorig jaar hebben we al onderzoek gedaan naar smartphonegebruik in het verkeer, toen bleek dat een groot deel van de Nederlanders zijn telefoon wel eens achter het stuur gebruikt. Ook de politie constateerde een toename van het aantal smartphones dat gebruikt wordt in het verkeer, maar realiseerde ook dat het lastig is om iemand hier op te betrappen. Nu is er echter een cameratechnologie in ontwikkeling die dat moet gaan vergemakkelijken. De camera’s, die kunnen worden opgehangen aan viaducten, herkennen voorruiten van auto’s en nagaan of iemand een telefoon in zijn hand heeft of niet. De technologie is nog in ontwikkeling, maar een woordvoerder van de politie geeft aan dat ze hopen de technologie nog dit jaar in te kunnen zetten.

Meer nieuws over: