‹ Alle nieuwsberichten

Render Xiaomi Mi Mix 2S gooit hoge ogen

Render Xiaomi Mi Mix 2S gooit hoge ogen

De Xiaomi Mi Mix 2S is nog niet eens aangekondigd door Xiaomi, maar toch gonst het van de geruchten over dit toestel. Nu zijn er ook renders van het toestel uitgelekt die een telefoon laten zien met wel héle smalle schermranden. Bekijk ze hier!

Voorgangers

De voorgangers van de Mi Mix 2S, de Mi Mix en de Mi Mix 2, worden gekenmerkt door een ‘tri-bezelless’-ontwerp. Dat betekent dat je aan drie zijden van het toestel (haast) geen schermranden hebt en dat er aan één kant, de onderzijde, nog wel een iets bredere schermrand te zien is. Om de schermranden zo minimaal mogelijk te houden, heeft Xiaomi er ook voor gekozen om de frontcamera van de Mi Mix 2 aan de onderkant het scherm te plaatsen, in plaats van erboven.

Xiaomi Mi Mix 2S

De Xiaomi Mi Mix 2S heeft nóg smallere schermranden dan zijn voorgangers: zelfs aan de onderzijde vinden we een minimale bezel (schermrand), waardoor het scherm bijna de volledige voorzijde van het toestel vult. Het is onduidelijk waar de frontcamera zich nu bevindt, er zijn namelijk meerdere renders in omloop.

Bij één van de renders is helemaal geen frontcamera te zien (zie de foto hieronder), in een andere render is er in de rechterbovenhoek een uitsparing gemaakt voor de selfiecamera. Dit laatste zou betekenen dat het scherm tóch niet helemaal voorkantvullend is.

Specificaties van de Mi Mix 2S

Als we de teasers en hints van Xiaomi mogen geloven, is de Xiaomi Mi Mix 2S uitgerust met de Snapdragon 845-chip: de nieuwste en tot nu toe snelste chip van Qualcomm. Daarnaast suggereert hun post tegelijkertijd dat de Xiaomi Mi Mix 2S nóg iets sneller is dan de reguliere Snapdragon 845. Is de Mi Mix 2S uitgerust met een aangepaste Snapdragon 845..?

Recente lekken wezen uit dat het nieuwe vlaggenschip 8GB aan werkgeheugen heeft en 256GB aan opslaggeheugen. Aan de achterzijde vinden we waarschijnlijk een dubbele 16-megapixelcamera met een Sony-sensor. Daarnaast gaan er geruchten dat de vingerafdrukscanner ónder het scherm is verwerkt. Tegelijkertijd zijn er ook renders die een vingerafdrukscanner aan de achterzijde van het toestel tonen. We moeten dus nog even afwachten hoe het toestel er precies uit gaat zien. Wij zijn in ieder geval benieuwd!

98% scherm

Net als bij veel andere smartphonefabrikanten worstelt Xiaomi overduidelijk met de frontcamera: waar moet je die kwijt als je zo’n voorkantvullend scherm hebt? Vivo liet vorige week een concept zien van een toestel met dé oplossing: een uitklapcamera! Wanneer je op het icoontje voor de selfiecamera klikt, schuift de frontcamera uit het toestel. Op die manier heeft de Vivo Apex een scherm dat 98% van de voorzijde van het toestel vult. Wellicht haalt Xiaomi met de Mi Mix 2S wel een soortgelijk kunstje uit.

Bron: Android Planet, GizmoChina.

Meer nieuws over: