‹ Alle nieuwsberichten

Telecomweekoverzicht van week 9 | 2018

Telecomweekoverzicht van week 9 | 2018

In het weekoverzicht van deze week: Vivo toont zeer opzienbarende concepttelefoon, Google Assistant binnen een paar maanden in het Nederlands te gebruiken en foto's uitgelekt van de vermeende OnePlus 6. Mis het niet!

Het was een roerige week in telecomland met het losbarsten van het Mobile World Congress. Kijk vind je een volledig overzicht van alles wat er op het MWC is aangekondigd. Los van het MWC zijn er ook veel andere interessante dingen gebeurd, die lees je hieronder!

Vivo Apex: telefoon met 98% scherm-body-ratio

Vivo kwam deze maand al in de publiciteit omdat ze al eerste er in geslaagd zijn een telefoon uit te brengen met de vingerafdrukscanner ónder het scherm, waardoor het beeldscherm een nog groter gedeelte van de voorkant in kan nemen. Deze week wist de fabrikant zich weer in de kijker te spelen met een concepttelefoon met een scherm-body-ratio van maar liefst 98%! Dit betekent dus dat 98% van de voorkant van de telefoon uit beeldscherm bestaat! Dat is nog nooit eerder vertoond. Dat is niet het enige opzienbarende, het gebied van de vingerafdrukscanner onder het scherm van deze Vivo Apex is groot, waardoor je niet heel precies moet zijn met het plaatsen van je vingers. Bovendien kun je voor extra veiligheid twee vingers tegelijkertijd scannen! Zoveel toffe, nieuwe technologische toepassingen in één nieuwe telefoon! Omdat het slechts een concept is, zal het nog heel lang duren voor deze telefoon daadwerkelijk te koop is, maar enthousiast zijn we zeker!


Bron: GSMArena

Zien we hier de OnePlus 6?

Oneplus-toestellen worden steeds populairder, vanwege de waanzinnig scherpe prijs-kwaliteitverhouding. Het is dan ook niet gek dat velen, inclusief onze productspecialisten, reikhalzend uitkijken naar de volgende smartphone van fabrikant. Deze week verscheen er een foto van de vermeende OnePlus 6. Het ontwerp op de foto heeft dunne randen rond het scherm en aan de bovenkant is een notch te zien, zoals we die kennen van de iPhone X. Verder draait dit toestel op OxygenOS 5.1, een versie van het besturingssysteem dat nog niet is uitgebracht. De telefoon op de foto’s beschikt over 6GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Op de achterkant zit een verticaal geplaatste dubbele camera en de vingerafdrukscanner daaronder is niet meer rond, maar ovaal. De behuizing lijkt van glas te zijn, wat mogelijkheden opent voor draadloos opladen. Of het hier een prototype betreft, of een definitief ontwerp, is onduidelijk.

Bron: Androidworld

Google Assistant komt naar Nederland!

Google heeft officieel aangekondigd dat Google Assistant binnen een paar maanden in het Nederlands te gebruiken is! Het digitale hulpje is al lange tijd bruikbaar in het Engels, maar de Nederlandse versie bleef maar op zich wachten. Er waren eerder al hints, maar nu is het dus definitief. Zo kunnen we onze telefoon binnenkort dus ook in het Nederlands zoekopdrachten geven, afspraken in de agenda laten zetten, vragen stellen waar we het antwoord niet van weten, het nieuws laten voorlezen of uitspraken vertalen naar een andere taal. Erg handig dus! Ook een groot aantal andere talen wordt binnenkort toegevoegd.

Bron: Droidapp