‹ Alle nieuwsberichten

Informatie over nieuw Sony-vlaggenschip gevonden in database van benchmarker AnTuTu

Informatie over nieuw Sony-vlaggenschip gevonden in database van benchmarker AnTuTu

Sony heeft een nieuw toestel door AnTuTu laten testen, en dat is niet mis! Hier lees je welke informatie over deze smartphone te vinden is in de database van de benchmarker.

De meeste fabrikanten laten hun telefoons testen door het benchmarkprogramma AnTuTu, voordat ze deze op de markt brengen. Op die manier kunnen de laatste puntjes op de i worden gezet. In de database van AnTuTu is nu informatie gevonden van de test uitgevoerd op een nieuw Sony-vlaggenschip met de codenaam Sony H8266. De verwachting is dat het hier om de opvolger van de Sony Xperia XZ1 en Sony Xperia XZ1 Compact gaat (waarvan de laatste afgebeeld op de headerfoto).

De desbetreffende telefoon draait op de nieuwste Qualcomm-processor, de Snapdragon 845. Deze chipset wordt ondersteund door 4GB werkgeheugen en een opslagruimte van 64GB, met vermoedelijk de optie om dit uit te breiden met een microSD-kaart. De nieuwste Sony-telg draait op Android 8.0 Oreo, beschikt over een batterij van 3240mAh en heeft een IP-certificering van 68, wat hem stof- en waterdicht maakt.

Gooit Sony het over een andere boeg qua scherm?

Sony trekt wat betreft ontwerp al jaren zijn eigen pad, maar er gaan de laatste tijd steeds meer stemmen op die zeggen dat de schermranden van Sony toch wel erg groot zijn. De bezels van veel telefoons van in de markt worden steeds minimaler, denk bijvoorbeeld aan de Samsung Galaxy S8, maar tot nu toe hield Sony altijd voet bij stuk. Met dit nieuwe toestel lijkt de fabrikant toch mee te gaan in de trend, want de geteste smartphone een scherm-ratio van 18:9 met minimale randen. Het lijkt er dus op dat eerdere geruchten over de 16:9-ratio niet kloppen. 

De specificaties uit de AnTuTu-database laten zien dat het desbetreffende toestel een Full HD+-resolutie heeft, dat is maar liefst 1080 bij 2160 pixels! Naast deze nieuwste informatie vind je in dit artikel een volledig overzicht van de andere geruchten die rond gaan over het nieuwe Sony-toestel

Wanneer kunnen we de nieuwe Sony-smartphone bewonderen?

Sony heeft laten weten een persconferentie te geven op de eerste dag van het Mobile World Congress: 26 februari. Het vermoeden is dat de fabrikant dan ook de nieuwste smartphone presenteert. Wij zijn erg benieuwd!

Bron: AndroidHeadlines

Meer nieuws over: