‹ Alle nieuwsberichten

Details Sony Xperia XZ Pro lekken uit

Details Sony Xperia XZ Pro lekken uit

Hoewel de Sony Xperia XZ Pro naar alle waarschijnlijkheid pas volgende maand wordt gepresenteerd, zijn er nu al meerdere specificaties van het toestel uitgelekt. Lees hier welke dat zijn!

MWC

Eind februari vindt in Barcelona het Mobile World Congress plaats: kortgezegd dus MWC. Tijdens deze beurs presenteren heel erg veel fabrikanten hun nieuwe toestellen. Ook Sony zal aanwezig zijn op het evenement en presenteert naar alle waarschijnlijkheid een aantal nieuwe toestellen, net als vorig jaar. 

Een OLED-scherm? 

Website MyDrivers zegt een lijst met specificaties in handen hebben gekregen van de Sony Xperia XZ Pro. Volgens de informatie van deze lijst krijgt het toestel een 5,7 inch OLED-scherm met een 4k-resolutie. Dat is opvallend, want Sony heeft tot nu toe bijna altijd LCD-schermen gebruikt in zijn smartphones. Fabrikanten zoals Samsung, Huawei, Apple en LG kiezen echter al wel langer voor de OLED-technologie, dus het kan inderdaad zo zijn dat Sony deze trend wil volgen.

Het scherm zal een zeer groot deel van de voorkant van het toestel vullen. Vorig jaar kreeg het bedrijf nog kritiek op de relatief forse schermranden van hun vlaggenschip de XZ Premium. Het lijkt er dus op dat Sony geluisterd heeft naar deze kritieken.

Dubbele camera

Volgens de geruchten zal de Sony Xperia XZ Pro gaan beschikken over een dubbele camera aan de achterzijde van het toestel. De camera’s zijn onder elkaar geplaatst en de flitser bevindt zich naast de bovenste camera. Als dit gerucht waar is, dan is de XZ Pro het eerste toestel van Sony met een dubbele camera.

Naast deze 18- en 12-megapixelcamera aan de achterzijde van de telefoon, is er ook nog een 13-megapixelcamera aanwezig aan de voorkant van het toestel. Deze is geschikt om mee te videobellen of om selfies mee te maken.

Eerste met de hagelnieuwe Snapdragon?

Het toestel zal waarschijnlijk gaan draaien op een Snapdragon 845-processor. Dat zou de Sony Xperia XZ Pro één van de eerste toestellen maken met deze nieuwe processor. Het RAM-geheugen is naar verwachting 6GB groot en de accu heeft een capaciteit van 3240 mAh. Over het opslaggeheugen is nog geen duidelijkheid: sommige bronnen zeggen dat het toestel 64GB opslag zal hebben, anderen denken dat dit 128GB wordt.

Meer nieuws over: