‹ Alle nieuwsberichten

Veel Nederlanders kunnen af met goedkoper telefoonabonnement

Veel Nederlanders kunnen af met goedkoper telefoonabonnement

We zijn eens onze cijfers ingedoken om meer te weten te komen over het mobiele dataverbruik van Nederlanders. Wat blijkt? Nederlanders, en dan met name mannen, lijken last te hebben van grootheidswaanzin als het aankomt op hun mobiele internetbundels.

Veel Nederlanders betalen te veel voor hun mobiele abonnement

Nederlanders staan bekend om hun zuinigheid, maar we kunnen nog veel leren als het gaat om het afsluiten van mobiele abonnementen. Uit cijfers van onderzoeksbureau GlobalData blijkt dat de gemiddelde Nederlander 1GB internet per maand verbruikt. Maar in 2017 was de gemiddelde bundel die werd afgesloten bij de grootste online winkel voor telefoonabonnementen, Belsimpel, maar liefst 5GB groot! Er zijn dus veel Nederlanders die aan het eind van de maand veel MB’s overhouden.

Grootheidswaanzin..?

Het blijkt dat vooral mannen zichzelf nogal overschatten, want mannen sluiten veel grotere abonnementen af dan vrouwen. De gemiddelde bundel van een man is maar liefst 600MB groter (wel 15% meer!), dan die van de gemiddelde vrouw. Mannen, voor wat voor filmpjes en foto’s hebben jullie zo veel mobiele data nodig..?

Geld mag rollen in Soesterberg

In grote steden worden over het algemeen grotere abonnementen afgesloten dan in kleinere plaatsen. De grootste bundels worden afgesloten in Blaricum, gevolgd door Rockanje en Amsterdam-Zuidoost. De grootste abonnementen zijn trouwens niet altijd het duurst, de duurste abonnementen worden namelijk afgesloten in Soesterberg. In Andijk zijn de mensen het meest bescheiden: daar wordt per persoon gemiddeld het minst uitgegeven aan een mobiel abonnement.

iPhone-eigenaren grootverbruikers

Heb je een iPhone? Dan verbruik je waarschijnlijk bovengemiddeld veel data. iPhone-gebruikers slaan gemiddeld namelijk 40% meer data in dan Samsung-gebruikers. Eigenaren van de Google Pixel 2 XL en de iPhone X kopen gemiddeld de meeste MB’s. Dit zijn ook, niet geheel toevallig, telefoons met een wat hoger prijskaartje. Ook per provider verschilt het dataverbruik: klanten van KPN sluiten gemiddeld de grootste bundels af.

Jongeren verbruiken meer data dan ouderen

Oké, toegeven, dit is misschien een beetje een inkoppertje. De groep tussen de 20 en 25 jaar oud sluit veruit de grootste en duurste abonnementen af. Dat Nederlanders gemiddeld voor steeds grotere internetbundel kiezen, is een feit. De gemiddelde afgesloten internetbundel steeg in 2017 elke maand behoorlijk. Voor de liefhebbers van grote bundels is er ook goed nieuws: de bundels worden steeds groter, maar de gemiddelde maandprijs die voor een abonnement betaald werd, daalde het afgelopen jaar fors.

Meer weten? Bekijk dan alle onderzoeksresultaten hier. 

Meer nieuws over: