‹ Alle nieuwsberichten

Onderzoeksresultaten dataverbruik Nederlanders 2017

We zijn eens in onze cijfers gedoken en hebben het dataverbruik van Nederlanders in 2017 in kaart gebracht. Belsimpel is één van de grootste telecomretailers van Nederland en we hebben toegang tot een grote hoeveelheid informatie over de hele breedte van de telecommarkt. Uit onze cijfers blijkt duidelijk dat de telecommarkt in een heel rap tempo aan het veranderen is. Een overzicht vind je hieronder.*

In welke plaatsen worden de grootste en duurste databundels afgesloten?

Het gemiddeld dataverbruik verschilt zoals je hierboven ziet erg per plaats: Blaricum, Rockanje en Amsterdam Zuidoost zijn grootverbruikers, terwijl in Hellendoorn gemiddeld de kleinste databundels worden afgesloten. Er is gemiddeld bijna 6GB verschil tussen databundels uit Blaricum en Hellendoorn! Daarnaast verschilt het bedrag dat er maandelijks gemiddeld aan een mobiel abonnement besteed wordt erg per plaats:

In Soesterberg wordt maandelijk gemiddeld het meeste uitgegeven aan een mobiel abonnement. Waar er in Andijk gemiddeld ‘maar’ €11,48 wordt uitgegeven aan een mobiel abonnement, is dat in Soesterberg maar liefst €16,59! Wat je uitgeeft aan een abonnement, verschilt dus erg per plaats. 

Wat zegt je smartphone over je dataverbruik?

Uit onze cijfers blijkt dat gebruikers van bepaalde specifieke toestellen véél grotere databundels kiezen, dan bij andere toestellen. Als je iemand met een Google Pixel-telefoon ziet, is er een hele grote kans dat hij/zij een flinke databundel heeft! Bij Huawei's worden gemiddeld juist kleinere databundels afgesloten.

Gemiddeld sluiten mensen met een telefoon van Google gemiddeld de grootste databundels af, de fabrikant wordt opgevolgd door BlackBerry, OnePlus, CAT en Apple. 

Opvallend is dat gebruikers van het merk Apple gemiddeld op plaats 5 staan in de top 5 van grootste databundels, terwijl als er per telefoon gekeken wordt, er in dat rijtje twee iPhones voorkomen! Waarschijnlijk worden bij de meeste oudere iPhones veel minder grote databundels aangeschaft, dan hun meest recente (en duurste) vlaggenschepen. Bij Huawei worden meestal kleinere databundels afgesloten. De Huawei Y5 II wordt bijvoorbeeld het vaakst met een relatief kleine bundel van gemiddeld 955MB gecombineerd. Ter vergelijking: de Google Pixel wordt vaak gecombineerd met databundels van gemiddeld 17850MB!

*Er worden steeds meer abonnementen met een onbeperkte hoeveelheid data aangeboden. Deze unlimited abonnementen hebben we in de bovenstaande vergelijkingen een waarde van 50GB toegekend. Ook zijn in dit onderzoek alleen plaatsen opgenomen waar minimaal 50 orders werden geplaatst, om een vertekend beeld te voorkomen.

Meer nieuws over: