‹ Alle nieuwsberichten

Meer geruchten en afbeeldingen van de Galaxy S9!

Meer geruchten en afbeeldingen van de Galaxy S9!

Krijgt de S9 hetzelfde uiterlijk als de S8? En hoe zit het met de schermgrootte, camera’s en opslagruimte? In dit artikel vind je renders en de geruchten!

Het kan bijna niet missen dat de Galaxy S9 en S9+ op 25 februari gepresenteerd worden. Naarmate die datum dichterbij komt, verschijnen er ook steeds meer geruchten en afbeeldingen.

Vorige week schreven we een artikel met een overzicht van de geruchten tot dan toe, maar deze week zijn er alweer veel aanvullingen. Zo publiceerde Evan Blass, de bekende leaker achter het Twitteraccount @Evleaks, een afbeelding waarvan hij denkt dat het de S9 en S9+ zijn (afbeelding 1). De bezels zijn op deze afbeelding duidelijk zichtbaar. Later kwam een rectificatie van deze afbeelding door AllAboutSamsung, waarop de schermranden iets meer zijn weggewerkt, zoals op de Samsung Galaxy S8.

Afbeelding 1: Venturebeat @Evleaks. Afbeelding 2: AllAboutSamsung.

Zoals te zien op de afbeelding lijkt de buitenkant van de S9 dus waarschijnlijk erg op dat van de S8. Niet gek, want dit is een prachtig ontwerp. Ook het materiaal is naar verwachting wederom glas, waardoor draadloos opladen ook bij de S9 een mogelijkheid is. Toch zijn er ook wat dingen veranderd. Volgens de geruchten heeft de nieuwe Galaxy-telg de vingerafdrukscanner onder de camera zitten, waar dat bij de S8-familie en Note 8 nog naast de camera was.

Velen zullen er van uitgaan dat de S9 en S9+ een dubbele camera krijgen, maar het lijkt er op dat alleen de S9+ met deze dualsetup uitgerust wordt. Wel krijgen beide modellen een dubbele LED-flitser en een vingerafdrukscanner aan de achterkant van het toestel. Op de afbeeldingen is te zien dat deze sensoren en de camera onder elkaar geplaatst zijn. Daardoor zou de vingerprintscanner beter te bereiken zijn, dan bij andere modellen van de fabrikant.

Groot beeldscherm, groot werkgeheugen, grote opslagcapaciteit

Wij zijn nog steeds behoorlijk onder de indruk van de Samsung Galaxy S8 en zien niet direct grote verbeterpunten. Het lijkt erop dat Samsung dat met ons eens is, want er worden waarschijnlijk geen grote wijzigingen doorgevoerd aan het beeldscherm, het opslaggeheugen en het werkgeheugen. Volgens de geruchten krijgt de Galaxy S9 een 5.8-inchbeeldscherm, 4GB werkgeheugen en krijgt het basismodel 64GB opslagruimte. Voor de Galaxy S9+ kunnen we waarschijnlijk uitgaan van een 6.2-inchbeeldscherm en 6GB RAM. Het toestel heeft waarschijnlijk meer opslaggeheugen dan bij de S8+, namelijk 128GB in plaats van 64 GB. 

Prijs en beschikbaarheid

Er is nog geen precieze datum bekend wanneer de S9 te koop is in de winkels. Waarschijnlijk kun je de toestellen vanaf begin maart pre-orderen en zullen ze uitgeleverd worden vanaf ergens midden maart. Nu wordt uitgegaan van 16 maart. Over de prijs is natuurlijk nog niet veel bekend. Toch is de verwachting dat de S9 nog wel eens de duurste smartphone van Samsung tot nu toe kan worden. Houd voor alle informatie onze productpagina's van de Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9+ in de gaten!

Bronnen: AllAboutSamsung, Venturbeat, Androidheadlines