‹ Alle nieuwsberichten

Samsung presenteert Galaxy S9 op 25 februari

Samsung presenteert Galaxy S9 op 25 februari

Samsung heeft laten weten wanneer het eerste Unpacked-event van 2018 zal plaatsvinden en daar zullen we zeer waarschijnlijk de Galaxy S9 en de S9+ gaan zien. Op 25 februari, de vooravond van het Mobile World Congress, zullen deze toestellen waarschijnlijk het levenslicht gaan zien.

Galaxy Unpacked 2018

Samsung heeft zijn Unpacked-pagina live gezet, waarop te zien is dat er op 25 februari vanaf 18.00 een livestream te zien zal zijn. Ook een korte videoteaser is daar te bekijken, waarin de woorden 'camera' en 'reimagined' centraal staan en daar is al eerder informatie over verschenen. Zo zou Samsung bij de S9-toestellen kiezen voor een diafragma wat door de gebruiker is in te stellen en daarmee kan de hoeveelheid licht die op de sensor valt zelf worden ingesteld. Ook wordt er gesproken over een slowmotion-functie waarmee beelden met 480 frames per seconde gefilmd zouden kunnen worden in een resolutie van 1920x1080 pixels.

Vermoedelijke specificaties

Specificaties van aankomende smartphones verschijnen steeds vaker via verschillende bronnen en bij de Galaxy S9 wordt er gesproken over een enkele 12-megapixelcamera op de achterkant en een 8-megapixelfrontcam. Qua uiterlijk zou het toestel veel lijken op de Galaxy S8, maar iets kleinere schermranden hebben. Op de achterkant zou de grootste aanpassing te zien zijn, namelijk de plaats van de vingerafdrukscanner. Deze was bij de Galaxy S8 en Note 8 nog naast de vingerafdrukscanner te vinden, maar zou bij de Galaxy S9-toestellen onder de camera zijn geplaatst. Samsung voerde deze verandering ook al door bij de Galaxy A8 (2018) en dat beviel veel mensen erg goed.

De Galaxy S9 zal vermoedelijk aangedreven worden door de onlangs gepresenteerde Exynos 9810-chipset, een variant met acht rekenkernen, geplaatst in twee quadcore-clusters met een maximale kloksnelheid van 2,9GHz. De chip is gebakken op 10nm, wat betekent dat de verbindingen letterlijk kleiner zijn, wat voordelen biedt op het gebied van de accuprestaties. Een Infinity Display zal ook weer aanwezig zijn, waarbij er gekozen is voor een Super AMOLED-paneel met een verhouding van 18,5:9. Dit langwerpige scherm werd ook al gebruikt bij de Galaxy S8 en is onder andere goed om te te multitasken, aangezien je twee apps makkelijk naast elkaar geopend kunt hebben.

Andere genoemde specificaties zijn een 3000mAh-accu voor de S9 en een variant met een capaciteit van 3500mAh voor de plusvariant. Ook zou het toestel nog een 3,5mm-poort aan boord hebben, evenals een USB C-poort, waarmee het toestel snel op te laden is. Dankzij de glazen behuizing zou ook draadloos opladen nog steeds mogelijk zijn en een IP68-certificering is ook nog aanwezig. Daardoor is het toestel volledig stof- en waterdicht, een feature die we al eerder zagen bij Samsungsmartphones.

Verkrijgbaarheid Samsung Galaxy S9

Wanneer de Galaxy S9 exact te koop zal zijn en voor welke prijs is nog onbekend. De bekende Amerikaanse lekker Evan Blass liet eerder weten dat het toestel vanaf 1 maart bestelt zou kunnen gaan worden, waarna de uitlevering zou volgen vanaf 16 maart. Of dat ook geldt voor de Europese markt is echter nog onbekend. Wil jij alles weten omtrent deze Galaxy-smartphones, check dan de productdetailpagina's van de Galaxy S9 en de Galaxy S9 Plus.

Bron: Samsung