‹ Alle nieuwsberichten

Hoe ga je straks de Samsung Galaxy S9 unlocken?

Hoe ga je straks de Samsung Galaxy S9 unlocken?

Net als vorig jaar al maanden voor de presentatie van de Galaxy S8 het geval was, wordt er ook dit jaar lang van tevoren weer wild gespeculeerd over de Samsung Galaxy S9. Met name over de manier waarop je het toestel ontgrendelt, wordt veel geschreven, daarom zetten wij hier drie mogelijkheden voor je op een rijtje.

Gezichtsherkenning

De Samsung Galaxy S8 is ook al uitgerust met gezichtsherkenning, maar deze herkent je gezicht met behulp van de frontcamera. Omdat deze camera alleen beeld kan waarnemen, zou je de S8 in sommige gevallen ook kunnen ontgrendelen met alleen een foto in plaats van het echte gezicht van de gebruiker.

Samsung zou in de Galaxy S9 dan ook een gezichtsherkenningstechnologie gebruiken die gelijk is aan die die Apple gebruikt in zijn iPhone X. De iPhone X is voorzien van een sensor aan de voorzijde van het toestel die ook diepte in het gezicht kan waarnemen, waardoor je het toestel niet meer voor de gek kunt houden met een foto. Of de vingerafdrukscanner, die bij de Galaxy S8 naar de achterzijde is verplaatst,  bij de Galaxy S9 ook zal worden weggelaten, net als bij de iPhone X, is nog niet bekend.

Vingerafdrukscanner onder het scherm

Dát er volgend jaar een toestel komt met een vingerafdrukscanner onder het scherm, is afgelopen week al duidelijk geworden. Welk toestel dit echter zal zijn, is echter nog niet duidelijk, al wordt Samsung wel als een van de kanshebbers genoemd. Er zijn dan ook meerdere mensen die denken dat de Samsung Galaxy S9 een vingerafdrukscanner onder het scherm gaat krijgen. Je kunt dan je telefoon ontgrendelen door je vinger op het scherm te leggen.

Een nieuwe irisscanner

Zowel de Samsung Galaxy S8 als de Note 8 beschikken over een irisscanner aan de voorzijde van het toestel, waarmee je de telefoon kunt ontgrendelen. Deze scanner werkt prima, maar is wel lastig te gebruiken wanneer er weinig licht is, je het toestel niet op de juiste manier voor je gezicht houdt en wanneer je een bril of lenzen draagt. Dat is ook de reden dat meerdere mensen denken te weten dat Samsung straks in zijn S9 een 8-megapixelirisscanner zal gaan implementeren. Deze irisscanner werkt beter bij weinig licht en moet ook gaan werken bij mensen die een bril of lenzen dragen. Het doel is dat de irisscanner al binnen één seconde ontgrendelt.

Wel lijkt het onwaarschijnlijk dat Samsung zowel een nieuwe gezichtsherkenningstechnologie, irisscanner als een nieuwe vingerafdrukscanner in het toestel zal gaan implementeren: de technieken zijn immers allemaal nog vrij nieuw en daarom ook kostbaar en tijdrovend. Op welke manier je straks de S9 gaat ontgrendelen, is daarom nog even een verrassing.

Bron: Android Planet

Meer nieuws over: