‹ Alle nieuwsberichten

Foto's Nokia 9 gelekt

Foto's Nokia 9 gelekt

Hier boven zie je nog een oude foto van de Nokia 5, maar inmiddels staat de Nokia 9 ook al op de planning. Er  zijn nu foto's verschenen die zowel de voor- als de achterzijde van het nog aan te kondigen toestel laten zien. Zie de foto onder dit artikel!

Gelekte foto’s

We schreven vorige week al over de gelekte foto’s van de Samsung Galaxy A5: deze waren waarschijnlijk uitgebracht door een hoesjesfabrikant. Fabrikanten van hoesjes weten namelijk de afmetingen van toestellen vaak van tevoren: op die manier kunnen ze ervoor zorgen dat ze de hoesjes klaar hebben als het nieuwe toestel wordt gepresenteerd.

Op de gelekte foto’s zien de we Nokia 9 ook in een hoesje: waarschijnlijk zijn deze foto’s dus ook gelekt door een hoesjesfabrikant. Bijzonder aan deze foto’s is dat we niet alleen de achterzijde van het nieuwe toestel kunnen zien, maar dat ook de voorzijde op de foto is gezet. Waarom de hoesjesfabrikant dat heeft gedaan, is een beetje onduidelijk: het gaat namelijk om een back cover.

Presentatie Nokia 9

Het feit dat de foto’s zijn uitgelekt doet vermoeden dat het niet lang meer zal duren voordat de Nokia 9 gepresenteerd wordt. Misschien kunnen we ‘m zelfs voor de kerstdagen al verwachten! Het toestel lijkt het wachten in ieder geval waard te zijn: de foto’s tonen namelijk een smartphone met heel smalle schermranden.

De vingerafdrukscanner, die bij de Nokia 8 nog te vinden is aan de voorzijde, is verhuisd naar de achterkant. Dit is om ruimte te maken voor het scherm. Bijzonder aan het scherm zijn niet alleen de smalle schermranden: het scherm lijkt aan de zijkanten ook licht afgebogen te zijn. Op de achterzijde van het toestel vinden we bovendien twee camera’s die onder elkaar geplaatst zijn. Wat precies de functie is van de tweede camera, is nog niet bekend.

Specificaties Nokia 9

Waarschijnlijk zal het toestel draaien op een Snapdragon 835-chipset van Qualcomm. Het is nog speculeren hoe veel werkgeheugen het toestel zal hebben, maar er wordt gegokt dat dit 6 of 8GB zal zijn. De 3,5mm koptelefoonaansluiting moet waarschijnlijk wijken voor het slanke design: er is naar verluid namelijk alleen een USB C-aansluiting aanwezig. We kunnen verwachten dat het toestel op Android 8.0 Oreo draait, omdat deze versie ook al beschikbaar is voor andere Android-toestellen.

Meer nieuws over: