‹ Alle nieuwsberichten

Doogee maakt smartphone met gebogen scherm

Doogee maakt smartphone met gebogen scherm

Gebogen schermen: na het produceren van toestellen met zo smal mogelijke schermranden, is het dé trend onder smartphonefabrikanten. Nu zijn er geruchten dat fabrikant Doogee volgend jaar een smartphone met een gebogen scherm op de markt brengt. 

Zo groot mogelijke schermen

Het is voor smartphonefabrikanten de laatste jaren een uitdaging om zo groot mogelijke schermen in zo klein mogelijke toestellen te verwerken: tot nu toe gebeurt dat voornamelijk door de bezels, schermranden, zo klein mogelijk te maken. We zien dit onder andere bij de iPhone X.

Samsung doet hetzelfde met zijn Samsung Galaxy S8, maar gooit hier nog een schepje bovenop met zijn gebogen schermranden. Ook schreven we een tijdje geleden al over de ZTE Axon M, een smartphone die je op kunt vouwen. Het nadeel van dit toestel is dat het niet gaat om één opvouwbaar scherm, maar twee aparte schermen die los van elkaar gebruikt kunnen worden.

Buigbaar scherm

Zo komen we gelijk bij de nieuwste trend bij smartphones: gebogen schermen. Het concept is niet nieuw: in 2013 bracht Samsung de Galaxy Round uit met een kromming over de breedte en in 2014 kwam LG met zijn eerste G-Flex-telefoon, met een kromming over de lengte. De schermen waren echter miniem gebogen. Nu heeft bekende techlekker Evan Blass op Twitter het gerucht verspreid dat de Chinese fabrikant Doogee volgend jaar een smartphone met een gebogen scherm op de markt zal brengen. Volgens Blass gaat het om een smartphone met 6GB RAM en 128GB geheugenopslag.

Blass Twitterde ook twee foto’s mee van een scherm dat gebogen wordt. Dit scherm heeft dezelfde verhoudingen als de Samsung S8-toestellen, wat misschien betekent dat Samsung de schermen levert aan Doogee, net als bij de iPhone X het geval is. Voor nu blijft het nog even afwachten wanneer het toestel op de markt wordt gebracht, maar op de foto’s lijkt het er in ieder geval op dat Doogee de technologie al in huis heeft!

Bron: Tweakers.net, Evan Blass

Meer nieuws over: