‹ Alle nieuwsberichten

Eindelijk gepresenteerd: de opvouwbare ZTE Axon M

Eindelijk gepresenteerd: de opvouwbare ZTE Axon M

De geruchten blijken waar te zijn: de Chinese smartphonefabrikant ZTE is Samsung voor en komt als eerste op de proppen met een smartphone met een opvouwbaar scherm. Lees hier alles over het toestel, dat gister is aangekondigd.

Twee schermen!

Eerlijk is eerlijk: echt opvouwbaar is het scherm zelf niet, het gaat hier meer om een toestel dat over twee schermen beschikt. In opgevouwen stand lijkt de ZTE Axon M meer op een ‘gewone’ smartphone, met als enige verschil met andere smartphones dat het wat dikker is.

Wanneer je het scherm aan de achterkant naar buiten vouwt, krijg je echter een dubbel zo grote smartphones. De twee 5,2-inchsschermen liggen dan naast elkaar en kunnen tegelijkertijd gebruikt worden. Je kunt ervoor kiezen om één app op beide schermen te laten draaien, maar je kunt de schermen ook los van elkaar gebruiken.

ZTE Axon M

Het nadeel is wel dat de schermen met elkaar verbonden zijn met behulp van een scharnier. Wanneer je het toestel hebt uitgevouwen worden de twee schermen dus duidelijk met een rand van elkaar gescheiden, waardoor je niet het gevoel hebt dat je met één groot scherm werkt.

Dat scharnier kan tegelijkertijd ook handig zijn, omdat het ervoor zorgt dat je video’s kunt kijken wanneer je het toestel in ‘tentmodus’ ergens neerzet: half uitgeklapt dus. Je hebt dan de mogelijkheid om allebei tegenover elkaar dezelfde video (of app) te bekijken. Handig denk ik, wanneer je het romantisch vindt om tegenover elkaar een film te kijken..?

Specificaties

Zoals gezegd is het scherm wel redelijk aan de dikke kant: 12 millimeter. Dit lijkt op het eerste gezicht wat lomp, maar als je bedenkt dat dit de dikte is van twéé schermen, dan is het eigenlijk best indrukwekkend dat ZTE dit voor elkaar heeft gekregen. Aan de schermkant vind je een 20-megapixelcamera met flits, deze kan zowel als selfiecamera als 'gewone' camera gebruikt worden. 

Het toestel draait op een Snapdragon 821-processor en beschikt over 4GB aan RAM-geheugen: waarschijnlijk heb je dit ook wel nodig als je twee apps op twee verschillende schermen tegelijkertijd gebruikt. De 64GB aan opslaggeheugen is uit te breiden met behulp van een SD-kaartje en de accu is 3180 mAh groot.

Verkrijgbaarheid

Het toestel komt eerst alleen uit in de VS, wanneer en of het toestel naar de Benelux komt, is nog niet duidelijk. Houd dus vooral onze website in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws rondom de ZTE Axon M!

Bron: Android Planet, The Verge

Meer nieuws over: