‹ Alle nieuwsberichten

Samsung brengt Gear Sport en Gear IconX eind deze week uit

Samsung brengt Gear Sport en Gear IconX eind deze week uit

Tijdens de IFA, een elektronicabeurs in Berlijn, heeft Samsung ze al gepresenteerd: de Samsung Gear Sport en de Samsung Gear IconX. Nu is bekend dat beide gadgets eind deze maand beschikbaar zullen zijn. 

De Gear Sport-smartwtach

Samsung heeft al eerder smartwatches uitgebracht met als hoofddoel ondersteuning te bieden tijdens het sporten en de Gear Sport lijkt dat nóg weer een tikje beter te doen dan zijn voorganger. Deze ronde smartwatch heeft namelijk een nog hogere waterdichtheid dan zijn voorgangers.

Je kunt namelijk tot 50 meter duiken met het apparaatje om je pols, wat betekent dat het horloge ook uitstekend geschikt is om je zwemprestaties mee te meten. Net als bij de Fit2 Pro heb je met de smartwatch toegang tot de fitnesapps van onder andere Speedo en Under Armour.

GPS

Houd je graag bij waar en hoe hard je gelopen hebt? De smartwatch is voorzien van een GPS-chips die jouw workouts zorgvuldig bijhoudt. Dat betekent dat je achteraf precies kunt bekijken waar je hebt gelopen/gefietst/iets anders: door te kijken hoe lang je hierover hebt gedaan kan dan bekeken worden wat je gemiddelde snelheid was.

Altijd op de hoogte

Het scherm is 1,2 inches groot: dat betekent dat de smartwatch niet al te groot is om je arm, maar dat het scherm wel groot genoeg is om comfortabel te bekijken. Apps zoals Nu.nl en NOS kun je ook installeren op de Gear Sport watch, waardoor je altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws.

Gear IconX

De Gear IconX oordopjes zijn precies afgestemd op jouw workout. Omdat ze verbonden zijn via Bluetooth heb je geen las van snoeren die in de weg zitten. Ook werken ze samen met Samsungs slimme assistent Bixby. De oordopjes houden precies bij welke afstand je hebt afgelegd en hoe snel je dat hebt gedaan. Voor het gemak berekenen ze ook voor je hoe veel calorieën je hebt verbrand.

De zwarte versie van de Gear Sport is binnen 2-4 dagen beschikbaar via Belsimpel.nl, de blauwe variant kun je vanaf nu pre-orderen.

Meer nieuws over: