‹ Alle nieuwsberichten

Het telecomoverzicht van week 41 | 2017

Het telecomoverzicht van week 41 | 2017

Deze week in het nieuwsoverzicht: behoud je focus door middel van een niet-storen App, de Google Pixel 2 zorgt ervoor dat je niet wordt afgeleid tijdens het autorijden en Apple presenteert nieuwe emoji. Lees hieronder meer!

Nu even niet

Altijd en overal bereikbaar zijn: vaak is het een zegen, maar soms een last. Stel, je bent aan het werk en je voelt je telefoon trillen in je broekzak. Je zou je toestel links kunnen laten liggen, maar veel mensen vinden dit toch lastig. Gevolg hiervan? Notificaties en appjes op je telefoon bekijken, waardoor je minder productief aan het werk bent én er daardoor langer over doet om je werk af te krijgen.

Om dit soort situaties in het vervolg te veranderen (zodat jij om 17:00 uur rustig naar huis kunt) bestaat er nu de app AppBlock. Deze app zorgt ervoor dat appjes en notificaties gedurende een ingestelde tijd geblokkeerd worden.

Het werkt hetzelfde als een wekker: je kunt voor vaste dagen en vaste tijdblokken een blokkade zetten op apps en notificaties.

Laat die focus maar komen!

Google Pixel 2 zorgt automatisch voor focus tijdens autorijden

Om nog even door te gaan op focussen op belangrijke zaken: gisteren kondigden wij al aan de Google Pixel 2 te gaan verkopen. Ook schreven wij een artikel over alle vette features van dit toestel. Wat we echter nog niet hebben gemeld, is dat de Google Pixel 2 tijdens het autorijden automatisch in de niet-storen modus wordt gezet.

Hoe bepaalt het toestel of je aan het autorijden bent? Dit gebeurt op basis van de bewegingssensoren en de bluetooth-verbinding. Verbind je je telefoon dus met de Bluetooth van je auto, dan word het automatisch in de niet-storen modus gezet.

Stel, je zit in de auto, maar slechts als passagier, dan kun je de niet-storen modus zelf uitzetten.

Nieuwe emoji van Apple

Meldden we vorige week nog dat WhatsApp met zijn eigen emoji komt, afgelopen week heeft Apple nieuwe emoji gepresenteerd. De iOS 11.1-bèta voegt veel nieuwe emoji toe, waaronder genderneutrale emoticons. Ook is er een uitbreiding aan dieren emoji te zien, en is er een emoji van een vrouw die een kind borstvoeding geeft.

Al deze nieuwe emoji zijn vanaf volgende week te zien in de publieke bètaversie van iOS 11.1 en in de bèta voor ontwikkelaars. Wil jij als iOS-gebruiker deze emoji ook? Een toekomstige update zal ze toevoegen! Wanneer deze update exact plaatsvindt, is echter (nog) niet bekend.

Meer nieuws over: