‹ Alle nieuwsberichten

Afbeeldingen Google Pixel 2 uitgelekt

Afbeeldingen Google Pixel 2 uitgelekt

Morgen is het dan zover: Google presenteert dan zijn nieuwe Googel Pixel 2 en Google Pixel 2 XL. Het is echter maar de vraag of de aankondiging erg spannend gaat worden: een dag voor de presentatie zijn afbeeldingen van beide toestellen uitgelekt. 

Nieuw design Google Pixel

Het eerste wat erg opvalt is het veranderende design aan de achterkant van het toestel. Waar de achterkant van eerste generatie Pixel-toestellen uit ongeveer de helft glas en de helft metaal vervaardigd was, is de Pixel 2 slechts voorzien van een kleine strook metaal aan de bovenkant van het toestel.

Voor veel mensen wordt dit gezien als een verbetering ten opzichte van het vorige toestel. Omdat bij de eerste generatie Pixels het stuk glas ook de vingerafdrukscanner aan de achterkant bedekte, zorgde dit voor veel zichtbare vingerafdrukken op het toestel. De Pixel 2 zal beschikbaar zijn in drie kleuren: zwart, wit en lichtblauw. De vorige Pixel was in donkerblauw verkrijgbaar in plaats van lichtblauw. Van de Pixel 2 XL is maar één foto uitgelekt: hier zien we een toestel dat voor het grootste deel wit is, maar waar het glasstukje zwart is gemaakt. De knoppen aan de zijkant lijken oranje te zijn.

Verschil tussen de Pixel 2 en Pixel 2XL

De Pixel 2 lijkt op het eerste gezicht een beetje saai. Het toestel heeft aan de voorkant hetzelfde design als vorig jaar en heeft dan ook nog relatief brede schermranden boven- en onder het 5-inchscherm. De Pixel 2 XL is echter wel verrassend te noemen: dit toestel is voorzien van een 6-inchdisplay dat je ook vindt bij veel andere high end-toestellen.

Bij de Pixel 2 XL vinden we dan ook veel smallere schermranden dan bij de Pixel 2, wat het toestel een strakke en moderne uitstraling geeft. Om eerlijk te zijn doet dit design wel een beetje denken aan dat van de LG G6, dit komt met name door de afronde schermhoeken. Bij beide toestellen vind je aan de voorkant van het toestel twee speakers: bij de 2 XL zijn deze dus wat netter weggewerkt.

Hardware

Waar de toestellen aan de buitenkant duidelijk van elkaar verschillen, zijn ze qua hardware precies hetzelfde. Beide toestellen zullen waarschijnlijk gaan draaien op een Snapdragon 835-chip en zijn voorzien van 4GB werkgeheugen. Ze draaien op Android 8.0 Oreo en zijn te verkrijgen met minimaal 64GB opslaggeheugen.

Opvallend is dat we op de foto’s bij beide toestellen een enkele 12-megapixelcamera vinden. Onder veel high-end smartphonefabrikanten is het de laatste tijd haast een trend om toestellen te voorzien van dubbele camera’s. Google heeft hier dus niet voor gekozen. Waar we eerst nog verwachtten dat de 2 XL misschien wel voorzien zou zijn van een dubbele camera, is dat dus waarschijnlijk niet het geval.

Knijpbare randen

We schreven er al eerder over, maar de Pixel 2 en Pixel 2 XL zullen waarschijnlijk voorzien zijn van een frame met knijpbare randen: Active Edge genaamd. Deze functie is vergelijkbaar met die van de HTC U11: door op een bepaalde plek in de randen van het toestel te knijpen, zou je bijvoorbeeld de camera kunnen openen. Op de foto’s zien we hier echter niets van terug, dus het is nog even afwachten tot de presentatie voor meer informatie hierover.

De presentatie

Morgen is het zover: dan vindt het Made By Google-evenement plaats. Naast de nieuwe smartphones worden waarschijnlijk ook nieuwe headphones, speakers en andere gadgets gepresenteerd. Houd onze website in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws rondom de Pixel-toestellen!

Bron: Androidworld, Android Planet, The Verge, Tweakers

Meer nieuws over: