‹ Alle nieuwsberichten

Wat we tot nu toe weten over de Google Pixel 2

Wat we tot nu toe weten over de Google Pixel 2

Over iets minder dan een maand worden de nieuwe Google Pixel-toestellen waarschijnlijk aangekondigd: dat betekent ook dat er steeds nieuwe geruchten ontstaan. Hier zetten we de geloofwaardigste geruchten voor je op een rijtje!

Het toestel krijgt knijpbare randen

Afgelopen jaar presenteerde HTC de HTC 11: het eerste toestel met een knijpfunctie. Met deze functie, genaamd Edge Sense, kun je bijvoorbeeld de camera openen door op een bepaalde plek in het toestel te knijpen. Het lijkt erop dat Google in zijn nieuwe Pixel-toestellen een soortgelijke functie gaat verwerken.

Helemaal toevallig is het niet dat Google een functie gaat integreren die vergelijkbaar is met HTC’s Edge Sense. Het gerucht gaat namelijk dat er twee varianten van de Pixel gemaakt gaan worden: HTC zou de kleinste van de twee gaan maken. De technologie voor dit soort knijpbare randen is dus al in huis door de samenwerking met HTC.

Active Edge

Wel heeft Google ervoor gekozen om het knijpbare frame een andere naam te gaan geven: Active Edge. Door in de randen van de Pixel 2 te knijpen kun je direct de Google Assistant openen. Wat je verder precies met Active Edge kunt doen, is nog onbekend. Wel is het zeer waarschijnlijk dat deze functie er komt: de naam ‘Active Edge’ is al meerdere keren voorbijgekomen in de nieuwe versie van de Google-app.

Twee versies

We zeiden het hierboven al: er verschijnen waarschijnlijk twee versies van de Google Pixel 2: de ‘gewone’ Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL. De kleinere variant zal waarschijnlijk een 5-inchscherm krijgen, terwijl de Pixel 2 XL een scherm krijgt met een grootte van 5,5 inches. Naar verluidt krijgen beide toestellen een IP67-certificering, wat ze stof- en waterbestendig maakt. Ook beweren meerdere bronnen dat het toestel zal draaien op een Snapdragon 835-chip. Eerder werd nog gezegd dat het toestel als eerste een Snapdragon 836-chip zou krijgen, maar dat gerucht klopt waarschijnlijk niet.

Over specifieke details zoals het geheugen is nog niet veel bekend: waarschijnlijk krijgen de toestellen 4GB aan RAM-geheugen en 64GB opslaggeheugen. Wellicht zit hier ook verschil tussen de Pixel 2 en Pixel 2 XL. 4 oktober worden de toestellen waarschijnlijk aangekondigd: dan weten we dus meer. Houd vooral ook onze website in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

Meer nieuws over: