‹ Alle nieuwsberichten

De laatste geruchten over de nieuwe iPhone

De laatste geruchten over de nieuwe iPhone

Wordt het nu toch de iPhone 8, iPhone X of allebei? Dinsdag zullen we het eindelijk horen, maar het internet speculeert er alvast op los. Omdat we begrijpen dat je door alle geruchten het bos niet meer kunnen zien, hebben wij alle informatie voor je op een rijtje gezet. Lees hier meer!

De Apple iPhone X

Waar we er eerst bijna van overtuigd waren dat het nieuwe toestel de iPhone 8 zou heten, komen verschillende bronnen nu met het nieuws dat dat de naam helemaal niet wordt. Wat wordt het dan wel? Bekende techlekker Evan Blass tweette dat het nieuwe vlaggenschip van Apple de iPhone X zal gaan heten. De ‘X’ in de naam zou verwijzen naar het tienjarige bestaan van de iPhones.

Overigens is de naam iPhone 8 niet helemaal van de baan geschoven: de opvolgers van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus zullen naar verluid iPhone 8 en iPhone 8 Plus genoemd worden. Dat betekent dat Apple volgende week dinsdag niet één, maar maar liefst drie toestellen gaat presenteren!

Wat weten we over de iPhone X?

We weten natuurlijk niets zeker, maar er zijn wel meerdere hardnekkige geruchten die zich over het internet verspreiden. Zo zou het toestel volgens deze foto langer zijn dan de iPhone 7 en smaller dan een iPhone 7 Plus. Wat zijn de andere verwachtingen?

Apple iPhone X in meerdere kleuren verkrijgbaar

Volgens meerdere bronnen zal het paradepaardje, de iPhone X dus, in drie kleuren verschijnen: zilver, zwart en een nieuwe kleur die ‘Blush Gold’ heet. Hier stellen wij ons een zachtgoude kleur bij voor, die nog iets zachter is dan roségoud. Een aantal andere bronnen noemt ook nog een iPhone met een spiegeleffect, maar dit gerucht zijn we minder vaak tegengekomen, dus het is maar de vraag hoe betrouwbaar deze informatie is.

OLED-scherm

Voor de eerste keer in zijn geschiedenis gaat Apple, volgens geruchten, zijn toestel uitrusten met een 5.2-inch OLED-scherm. Saillant detail: deze schermen worden geproduceerd door Samsung. Het voordeel van OLED is dat het energiezuiniger is dan andere schermen en een beter contrast kan bieden.

Je kunt het toestel draadloos opladen

Meerdere bronnen bevestigen dat de iPhone X draadloos op te laden zal zijn. Dit is direct ook een hint dat het toestel vervaardigd zal zijn van glas in plaats van aluminium. Alleen de rand van het toestel is dan nog gemaakt van roestvrij staal. Ook zijn er patenten voorbijgekomen waarmee het mogelijk zou zijn om een iPhone vanaf een afstandje draadloos op te laden, maar het is nog maar de vraag of deze technologie ver genoeg ontwikkeld is om hem in de iPhone X te verwerken.

De telefoon krijgt geen fysieke thuisknop

Waar de telefoons van Apple nu nog gekenmerkt worden door een fysieke ronde knop onder het beeldscherm, gaat dit beeld in de toekomst wellicht veranderen. De iPhone X zou volgens geruchten namelijk zulke smalle schermranden hebben, dat er geen ruimte meer over was voor de thuisknop. In plaats van een thuisknop verschijnt er nu een ‘dock’ onderaan het scherm, zoals je dat kent van Apple’s computers. Het is al bekend dat de iPad vanaf iOS 11 ook zo’n virtuele knop onderaan het scherm zal krijgen.

Gezichtsherkenning

Met het verdwijnen van de fysieke thuisknop, verdwijnt automatisch ook de Touch ID-Sensor. Met deze sensor kun je met je vinger het toestel heel erg snel ontgrendelen. Er gingen geruchten dat deze sensor verplaatst zou worden naar de aan- en uitknop, maar steeds meer bronnen melden dat dit niet het geval is. De Touch ID-Sensor zal volgens hen namelijk vervangen worden door gezichtsherkenning die razendsnel werkt.

Onthulling van de iPhone X

Volgende week dinsdag is het dan eindelijk zover: dan worden de nieuwe iPhones onthuld. Waarschijnlijk zullen niet alleen de nieuwe iPhones onthuld worden, maar ook een nieuwe Apple Watch, Apple TV en een HomePod. Het zal het eerste evenement zijn dat plaatsvindt in het Steve Jobs Theater en vindt plaats vanaf 19.00 uur Nederlandse tijd. Bij Belsimpel.nl volgen we het evenement natuurlijk op de voet en zullen we livebloggen via Twitter. Houd natuurlijk ook onze website in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

Meer nieuws over: