‹ Alle nieuwsberichten

Nieuwe updates Google Camera

Nieuwe updates Google Camera

Googles camera-app heeft een update gekregen naar versie 4.4. De versie is voorzien van een hoop nieuwe functies waaronder een selfieflitser en de mogelijkheid om dubbel te tikken om in te zoomen. 

Android O

De nieuwe Google Camera-app was al een tijdje beschikbaar in de developer preview van Android O, maar is nu ook verschenen in de Play Store voor andere Android-gebruikers. Goed nieuws voor iedereen die de versie (nog) niet heeft en toch gebruik wil maken van alle nieuwe functies waarover de camera beschikt.

Overigens hoeven we waarschijnlijk niet lang meer te wachten op Android O: volgens geruchten wordt de nieuwe versie op 21 augustus gelanceerd. Zal Google dan ook eindelijk de naam bekendmaken? 

Drie nieuwe mogelijkheden

De nieuwe versie van Google Camera beschikt over drie nieuwe functies: een selfieflitser, een knop om snel te wisselen tussen foto en video en de mogelijkheid om dubbel te tikken om in te zoomen. De selfie-flitser bestaat uit een oplichtend scherm wanneer je een selfie maakt. Dit kan zorgen voor nét dat ene extra beetje licht dat je nodig hebt, maar is natuurlijk niet vergelijkbaar met een echte selfieflitser die in het toestel zelf geïntegreerd is.


Ook kun je nu inzoomen door dubbel op het scherm te tikken, iets wat al bij veel camera-apps de standaard was. Ook kun je op deze manier snel weer uitzoomen. Door snel op een gedeelte van je scherm te tikken, zoomt het toestel snel 50% in op dat gebied. Handig, want zo kun je veel sneller inzoomen dan voorheen. 

Snel wisselen

Voor sommige gebruikers van de camera-app was het al wat problematisch: snel wisselen tussen foto en video. In principe kun je over het scherm vegen om te wisselen tussen het maken van foto's en video's, maar dit moet je dan wel net weten én je hebt het idee dat het toestel al begonnen is met filmen, terwijl dit niet het geval is. Door de nieuwe knop onderin de balk kun je nu sneller wisselen tussen de foto- en videocamera: dan loop je geen videomoment meer mis.

Bron: Androidworld

 

Meer nieuws over: