‹ Alle nieuwsberichten

Het telecomoverzicht van week 30 | 2017

Het telecomoverzicht van week 30 | 2017

Deze week in het nieuwsoverzicht: WhatsApp breekt record na record, Apple gaat stoppen met de verkoop van twee van zijn iPods en heeft Google eindelijk verklapt wat de volledige naam van Android O gaat zijn? Je leest het hier!

Nieuw record voor WhatsApp

Waarschijnlijk gebruik jij de dienst ook elke dag: WhatsApp. Dat de app het goed doet wisten we dus al, maar dat er maar liefst één miljard mensen zijn die elke dag gebruik maken van de dienst wisten we nog niet. Begin vorig jaar had WhatsApp ‘nog maar’ 1 miljard actieve gebruikers per maand. Een flinke stijging dus! Dagelijks worden er zo’n 55 miljard berichten verstuurd via WhatsApp. Ook in Nederland is de app ontzettend populair: geschat wordt dat 12,1 miljoen Nederlanders de app op hun telefoon geïnstalleerd hebben, 11,3 miljoen Nederlanders gebruiken de app dagelijks.

Bron: Android Planet

Heeft Google verklapt waar de ‘O’ in Android O voor staat? 

We zijn al tijden lang aan het speculeren over de nieuwe naam van Android 8.0. Toen bekend werd dat de naam van de nieuwe versie met een ‘O’ zou beginnen werden er al snel twee namen naar voren gebracht als grote kanshebbers: Android Oatmeal Cookie en Android Oreo. Nu is er echter een easter egg aangetroffen in de laatste Developer Preview van Android O, en deze had niemand gerarden. Waar je in de vorige previews nog een grote ‘O’ zag staan na het indrukken van het versienummer, zien previewers nu een octopus verschijnen. Betekent dat dat Google afstapt van voedselnamen? Wellicht zijn de acht tentakels van de octopus ook wel een subtiele verwijzing naar het versienummer: Android 8.0…

Bron: Allaboutphones

Apple stopt met verkoop iPod Nano en Shuffle

Maakte jij vroeger ook helemaal de blits met je iPod Nano of iPod Shuffle? Bewaar hem dan goed, want straks is 'ie misschien wel antiek! Apple heeft namelijk bekendgemaakt te stoppen met de verkoop van de iPod Nano en de iPod Shuffle. De iPod Touch blijft voorlopig nog wel in de winkels liggen. Apple heeft al een aantal jaren geen uitspraken gedaan over de verkoopaantallen van zijn iPods, wat erop wijst dat die waarschijnlijk erg laag zijn. Door de komst van smartphones met grote opslaggeheugens zijn de iPods voor veel mensen overbodig geworden. Het einde van een tijdperk?

Bron: GSM Helpdesk

Meer nieuws over: