‹ Alle nieuwsberichten

Het telecomoverzicht van week 31 | 2017

Het telecomoverzicht van week 31 | 2017

Deze week in het nieuwsoverzicht: Explosieve groei smartphonegebruik door toeristen, gunstige cijfers voor Chinese smartphonefabrikanten en geruchten over een bod van 30 miljard door Google op Snapchat!

Grote effecten nieuwe roaming-regels

Het is vakantietijd en Nederlanders gaan massaal met vakantie. Nu de roamingkosten in de EU deels zijn afgeschaft is het smartphonegebruik door toeristen gigantisch gestegen te zijn. Dat blijkt uit cijfers van de Amsterdam Internet Exchange, waar een datahub staat voor internationaal dataverkeer. Op het moment is er 2,5 keer zoveel dataverkeer als vorige zomer in dezelfde periode! Overigens is niet iedereen blij met de nieuwe regels. Providers hebben het over miljoenen aan extra kosten door de nieuwe roaming-regels. Daarnaast klagen sommige vakantiegangers over lage internetsnelheden in het buitenland, en is het soms onduidelijk in welke landen je wel- en niet kunt internetten uit je bundel. Wil je alles weten over hoe het nou precies zit met internetten in het buitenland? Check ons dossier roaming!

Bron: NOS, Amsterdam Internet Exchange

Groei voor Chinese Smartphonefabrikanten

Chinese fabrikanten Huawei, Oppo en Xiaomi zien hun marktaandelen flink stijgen in recente kwartaalcijfers. Samsung is nog steeds marktleider met 80 miljoen (!) sales in het afgelopen kwartaal. Apple volgt met 41 miljoen iPhones. Hoewel dit ‘slechts’ de helft is, weet Apple wel meer winst te maken. Smartphonegiganten Apple en Samsung worden echter op de voet gevolgd door Huawei, die met 38,4 miljoen sales 10,7 procent van het marktaandeel bezit. Het in Nederland relatief onbekende Oppo komt met 29,5 miljoen sales op plek vier. Xiaomi volgt met 23,2 miljoen sales. De laatste twee fabrikanten doen het vooral goed in Azië.

Bron: NU

Gerucht: Google wilde Snapchat kopen voor 30 miljard dollar

Ingewijden hebben aan Business Insider gemeld dat Google een poging heeft gedaan om Snapchat te kopen voor het astronomische bedrag van 30 miljard dollar. Volgens de geruchten zouden Google en Snapchat een aantal keren om de tafel hebben gezeten om te praten over een overname. De gesprekken zouden in 2016 zijn begonnen, in die tijd werd Snapchat tijdens een investeringsronde gewaardeerd op 20 miljard dollar. Later, in maart 2017 zou er opnieuw gepraat zijn, waarbij het bod van 30 miljard dollar op tafel heeft gelegen.

Bron: NU

 

Meer nieuws over: