‹ Alle nieuwsberichten

Het telecomoverzicht van week 27 2017

Het telecomoverzicht van week 27 2017

Deze week in het nieuwsoverzicht: de wereld ontdekken vanuit je luie stoel, altijd weten waar in de trein er een plekje is én een nieuwe update van Snapchat die weer nieuwe mogelijkheden toevoegt. 

De wereld ontdekken vanuit je luie stoel

Google Earth is vernieuwd en dat merk je! Zo is de app volledig uitgerust met mogelijkheden om de wereld te verkennen. Met Voyager, een onderdeel van Maps, volg je tours die je langs bijzondere plekken in de wereld leiden. Een aantal van deze tours is ingesproken door David Attenborough. Deze tours bestonden al langer, maar zijn nu uitgebreid met de mogelijkheid om beelden te livestreamen. Dat betekent dat je live een nest van papegaaienduikers kunt volgen of zelfs onder water vissen kunt volgen. Om de livestream in de app te openen ga je naar Voyager en selecteer je een tour van Explore.org.

Bron: Android Planet

Makkelijker een plekje in de trein vinden

De NS Reisplanner-app komt met een functie waarmee je kunt checken waar in de trein er nog zitplaatsen zijn. Dit berekent de app met behulp van sensoren die al in het spoor zitten om het gewicht van goederentreinen te meten. Met deze sensoren berekent de NS welke rijtuigen zwaarder zijn dan andere, en waar dus de meeste mensen zitten. Vervolgens wordt met kleuren in de app aangegeven in welke wagon waarschijnlijk nog zitplekken zijn. We kunnen de app volgend jaar in de lente verwachten.

Nu.nl, nieuws.ns.nl

Snapchat komt weer met nieuwe update

 

Waar we een tijdje geleden al berichtten over de nieuwe update van Snapchat, heeft het bedrijf nu weer een aantal nieuwe features toegevoegd. Het gaat hier om stemfilters, achtergronden en de mogelijkheid om bestanden toe te voegen. Om gebruik te maken van stemfilters neem je een video op en klik je op de speaker die in je scherm verschijnt. Met achtergronden kun je een andere achtergrond voor je foto kiezen door je voorgrond te selecteren en een achtergrond naar keuze te kiezen. Ook is er nu de mogelijkheid om een link naar bijvoorbeeld een leuk artikel toe te voegen, dit doe je door op de paperclip te klikken. De persoon naar wie je de snap verstuurt kan de link openen door omhoog te vegen.

Bron: Android Planet

Meer nieuws over: