‹ Alle nieuwsberichten

Haal de stalker in jezelf naar boven met Snapchat

Haal de stalker in jezelf naar boven met Snapchat

Heb jij de nieuwe update al voorbij zien komen? Zo eenvoudig was het stalken van je vrienden nog nooit!

Ook op vakantie in contact

Vind jij het ook zo jammer dat je al je vrienden heel lang niet ziet tijdens de zomervakantie? Met de nieuwe Snap Map van Snapchat ben je altijd (een soort van) bij elkaar in de buurt! Met de wereldkaart-functie zie je in een oogopslag waar op de wereld jouw vrienden vakantievieren en wat ze aan het doen zijn. Leuk, of gaat dit richting stalken?

Hoe werkt het?

Zorg er ten eerste voor dat je de nieuwste versie van Snapchat hebt, dit check je in de App Store of Play Store. Staat er ‘updaten’ of ‘bijwerken’? Klik hier dan op om te zorgen dat jij ook de Snap Map-functie kunt gebruiken.

Open vervolgens de app en ga naar het middelste scherm: de camera. Zoom met twee vingers uit en voilà: de kaart komt tevoorschijn! Je ziet waarschijnlijk een aantal poppetjes op de kaart in jouw omgeving verschijnen: dit zijn bitmoji’s die jouw vrienden representeren. Zo kun je dus precies zien waar zij voor het laatst waren toen zijn hun Snapchat openden. Ook kun je direct hun verhalen bekijken.

Mr. Worldwide

Wil je nog wat meer van de wereld zien? Je kunt er ook voor kiezen om de kaart uit te zoomen. Je krijgt dan een wereldkaart met daarop een aantal grote evenementen waarvandaan veel snaps verstuurd worden.

Mensen op zulke evenementen, zoals een festival, kunnen hun snaps toevoegen aan een gezamenlijk verhaal. Deze is dus voor iedereen wereldwijd te bekijken en bestaat uit een verzameling snaps van aanwezigen.

Privacy

Vind je het toch wat ver gaan dat jouw snapchatvrienden kunnen checken waar jij uithangt? Je kunt er dan voor kiezen om ‘Ghost Mode’ aan te zetten. Deze zorgt ervoor dat jouw poppetje niet op de kaart verschijnt. Tegelijkertijd kun je nog wel bekijken waar andere mensen zijn. Sneaky!

Bron: DroidApp, Dutch Cowboys, Nu.nl

 

Meer nieuws over: