‹ Alle nieuwsberichten

De OnePlus 5 wordt 20 juni gepresenteerd!

De OnePlus 5 wordt 20 juni gepresenteerd!

OnePlus lanceert zijn nieuwe vlaggenschip de OnePlus 5 op 20 juni. Dat heeft de fabrikant op zijn website aangekondigd. Ook is er een render uitgelekt en wordt er hevig gespeculeerd over de prijs van het toestel. Lees hieronder meer over de laatste ontwikkelingen!

Bekendmaking

OnePlus zal de nieuwe smartphone onthullen in een online live-event dat de slogan ‘Focus on what matters’ meekrijgt, op 20 juni om 18.00 Nederlandse tijd. Verder wil OnePlus nog niet veel kwijt over het evenement. Wel heeft de fabrikant aangekondigd om na de onthulling wereldwijd pop-up evenementen te organiseren in verschillende steden.

Één van die events zal op 21 juni plaatsvinden in Amsterdam. Dit is de eerste mogelijkheid voor Nederlandse consumenten en pers om kennis te maken met het toestel. Het zal dan moeten blijken of ook deze smartphone weer een ware “flagship-killer” is, zoals eerdere smartphones van het merk vaak werden omschreven.

Render met dubbele camera

Daarnaast zijn er renders opgedoken van de vermeende OnePlus 5. Twitteraar Slashleaks en website androidpolice.com publiceerden verschillende afbeeldingen waarop de voor-, zij- en achterkant van het toestel te zien zijn. Op deze plaatjes valt de gelijkenis met de iPhone 7 meteen op.

Zo heeft het toestel dezelfde ronde hoeken en een vlakke voor- en achterkant. Ook is de behuizing vervaardigd van metaal. Verder is er op de renders een dubbele camera te zien. Onderaan lijken zich uitsparingen voor een 3,5mm-jack en een USB-C-aansluiting te bevinden.

Indrukwekkende specificaties

De specificaties zijn nog grotendeels onbekend. Wel kondigde OnePlus aan dat de telefoon op een Qualcomm Snapdragon 835-soc zal draaien. Dit is momenteel de meest krachtige chipset van de bekende fabrikant en ook te vinden in andere high-end toestellen, zoals de Xperia XZ Premium en de HTC U11. Zoals we eerder schreven is de kans zeer groot dat het toestel na de officiele introductie van Android O, deze update krijgt. Ook omdat de Oneplus 3 en 3T een update zullen krijgen naar Android’s nieuwste besturingssysteem.

Prijsgeruchten

Ook over de prijs wordt hevig gespeculeerd. Zo werd er een winactie ontdekt door een gebruiker van het OnePlus forum. Een te winnen pakket zou twee VIP-tickets en een OnePlus 5 bevatten en een totale waarde van 948 euro hebben.

Omdat de twee VIP-tickets normaal gesproken voor 198 euro per stuk worden verkocht, kom je na een simpel rekensommetje uit op een verkoopprijs van om en nabij 550 euro voor de OnePlus 5.Daarmee zou het toestel een stuk duurder worden dan het huidige model. Voor meer duidelijkheid is het natuurlijk nog even afwachten tot 20 juni, houd onze website in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatse nieuws!

Bron:Tweakers, Androidplanet, OnePlus, Slashleaks, Androidpolice