‹ Alle nieuwsberichten

WhatsApp werkt aan nieuwe functies

WhatsApp werkt aan nieuwe functies

Na de toevoeging van WhatsApp Status komt WhatsApp binnenkort weer met een aantal nieuwe functies. Welke dat precies zijn lees je hier!

Testfase

Het was al een tijdje bekend dat WhatsApp waarschijnlijk met nieuwe functies zou komen. Dit is omdat veel mensen die de bètaversie van WhatsApp gebruikten veel nieuwe functies konden testen. De ene functie werkt natuurlijk beter dan de andere, maar na een tijdje testen hebben we een aardig idee gekregen van de belangrijkste functies die er binnenkort aan zitten te komen.

Geen spijt meer van domme berichtjes

Heb je ook wel eens in een jolige bui een onhandig appje verstuurd? Meerdere testers gaven aan dat het handig zou zijn om reeds verstuurde appjes te verwijderen. De functie is inmiddels nog niet aanwezig in de reguliere WhatsApp-versie, maar voor bètatesters is deze er wel. Wellicht dat deze mogelijkheid dus binnenkort uitgerold wordt naar alle gebruikers.

Fotoalbums versturen en je live-locatie delen

Wanneer je meerdere foto’s tegelijk verstuurt, kan dit een beetje rommelig overkomen. Alle foto’s verschijnen dan onder elkaar en je moet dan dus een flink eind scrollen om ze allemaal te kunnen zien. In de bètaversie is om deze reden een albumfunctie verschenen. Deze bundelt foto’s automatisch wanneer je er meer dan vijf tegelijk verstuurt. Om een overzicht van alle foto’s te krijgen, tik je gewoon op het album.

Er zijn steeds meer apps die het mogelijk maken om je live-locatie te delen, onlangs berichtten we al over de mogelijkheid om je locatie live te delen via Google Maps. WhatsApp volgt deze trend inmiddels: het is hoogstwaarschijnlijk dat er binnenkort een functie uitrolt waarmee je met je vrienden in real-time kunt delen waar je bent. Zo weten ze bijvoorbeeld wanneer ze je kunnen verwachten.

Favorieten vastzetten

Sommige WhatsApp-gesprekken zijn voor jou belangrijker dan de andere. Wanneer je veel berichten krijgt in verschillende chats, is het soms dan ook eventjes zoeken naar de chat die je nodig hebt. In de bètaversie zijn ze nu een functie aan het testen die het mogelijk maakt om je favoriete gesprekken vast te zetten. Dit betekent dat ze standaard bovenaan staan in je chatoverzicht, ook als je recentere berichten hebt ontvangen in andere chats. In de bètaversie kun je tot 3 gesprekken vastzetten, er verschijnt dan een klein punaisesymbooltje naast het gesprek.

Uitgebreide notificaties

Wanneer je nu een WhatsAppberichtje krijgt, kun je deze vanuit de notificatie direct beantwoorden. Je hoeft de app zelf dan niet te openen. WhatsApp wil deze zogenaamde ‘rijke notificaties’ binnenkort gaan uitbreiden. De bedoeling is dat je dan sneller kunt zien of het bericht op dat moment relevant is en dat je eventueel sneller kunt antwoorden. Bètatesters kunnen nu bijvoorbeeld gestuurde foto’s direct bekijken door de notificatie uit te schuiven. Handig!

Wanneer en welke bètafuncties precies uitrollen, is nog onduidelijk. Je kunt hiervoor zelf je updates in de gaten houden. Volg ook belsimpel.nl/nieuws om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!

Bron: iCulture, Want

Meer nieuws over: