‹ Alle nieuwsberichten

Live je locatie delen met Google Maps

Live je locatie delen met Google Maps

Met zowel de iOS- als de Androidversie van de app is het straks mogelijk om je huidige locatie live te delen met vrienden. De nieuwe functie binnen Google Maps wordt gezien als de vervanger van Latitude: een soortgelijke functie van Google die in 2013 is stopgezet.

Een nieuwe manier om je locatie te delen

Van apps zoals Facebook en WhatsApp kennen we de functie om een kaart met je locatie naar contacten te verzenden natuurlijk al langer. Het verschil met de nieuwe functie binnen Google Maps is echter dat het met Maps ook mogelijk is om je real-time locatie voor langere tijd te blijven delen met vrienden. Je stelt zelf in hoe lang je vrienden kunnen volgen waar je bent.

Toegevoegde waarde

Wanneer je met meerdere vrienden op een bepaalde plek hebt afgesproken biedt deze functie bijvoorbeeld een handige uitkomst. Naast de handige navigatiefunctie van Maps, die ervoor zorgt dat je de locatie bereikt, kan je straks ook volgen waar de anderen zijn. Missen er nog mensen? Als iedereen zijn locatie met elkaar heeft gedeeld kan je zien of ze al onderweg zijn en hoe lang het nog duurt voor ze er zijn. Zo weet je of je alvast een drankje kunt bestellen!

Hoe werkt het?

Als je naar iemand onderweg bent kun je via het menu in Maps op ‘Deel locatie’ klikken. Vervolgens stel je de tijd in hoelang je je locatie wilt delen, je kunt er ook voor kiezen om je locatie te blijven delen totdat je dit zelf handmatig uitschakelt. Zodra je een tijd hebt gekozen, kies je met wie je je locatie gaat delen. Het is ook mogelijk om de link met het deelverzoek te delen met andere apps. Je hoeft niet bang te zijn dat je het delen van je locatie per ongeluk aan laat staan: bovenin de app staat een icoontje die aangeeft dat de functie aan staat. Wanneer je locatie voor langere tijd gedeeld wordt, stuurt Google je een e-mailherinnering.

Bron: Google Blog, The Verge

Meer nieuws over: