‹ Alle nieuwsberichten

Datum van de aankondiging nieuwe HTC vlaggenschip is bekend

Datum van de aankondiging nieuwe HTC vlaggenschip is bekend

Dit belooft een zeer vernieuwend toestel te worden! Hier kun je de teaser bekijken en we bespreken welke geruchten er tot nu toe de ronde doen over dit nieuwe vlaggenschip.

HTC laat weten dat de fabrikant het nieuwe vlaggenschip uit de U-reeks op 16 mei wordt gepresenteerd, om 8:00u ‘s morgens. HTC maakte de datum van de onthulling bekend door middel van de volgende teaser:

Wat we eerder schreven, lijkt ook dit filmpje te suggereren: de opvallendste functie aan deze smartphone is naar alle waarschijnlijkheid dat de zijkanten drukgevoelig zijn. Hoe lang je de zijkant indrukt, is gekoppeld aan een bepaalde functie, zoals het opstarten van de camera, of het starten van een wifi-hotspot. Een paar weken geleden verscheen er een slideshow met meer informatie over het nieuwe toestel. Hierin wordt naar extra functie van de zijkant verwezen als ‘Edge Sense’.

Verwachte specificaties

Deze uitgelekte slideshow geeft ook een beeld van de specificaties die het toestel naar verwachting heeft. Het lijkt erop dat het scherm 5.5 inch wordt, met een resolutie van 2560x1440 pixels. Dit wordt beschermd door een laag Gorilla Glass 5. Het nieuwe HTC vlaggenschip draait waarschijnlijk op een Snapdragon 835-processor. Je kunt kiezen tussen een opslagvariant van 64GB met 4GB RAM, of een variant met 128GB opslagruimte en 6GB werkgeheugen. Naar alle verwachtingen heeft het toestel een 3000mAh-batterij, die snel kan worden opgeladen met Quick Charge 3.0. Het toestel draait op Android 7.1.

Over de camera’s wordt in de presentatie niks prijsgegeven. Wel lijkt het erop dat in dit nieuwe U-toestel geen 3.5mm-poort meer te vinden is. Daarnaast heeft de smartphone naar verwachting maar liefst vier microfoons. Dit zou het toestel uiterst geschikt maken om geluid op te kunnen in zeer hoge kwaliteit. Ook zijn het bekende Boom Sound en USonic naar alle waarschijnlijk weer aanwezig, net als de dubbele luidsprekers.

Voorgangers

HTC heeft de smaak te pakken, want in januari presenteerde het de fabrikant de voorgangers van dit nieuwe HTC U-toestel. Deze HTC U Play en HTC U Ultra zijn aan te schaffen op Belsimpel.nl. Je kunt op onze website ook terecht voor het laatste nieuws over dit nieuwe HTC U-toestel.

Bronnen: HTC, Tweakers

Meer nieuws over: