‹ Alle nieuwsberichten

Vanaf mei bestuur je een HTC telefoon ook vanaf de zijkant!

Vanaf mei bestuur je een HTC telefoon ook vanaf de zijkant!

HTC is van plan om in mei met een nieuwe telefoon in de HTC U serie uit te komen. Volgens Evan Blass, een welbekende bron van gelekte informatie, zal de HTC U een revolutionaire functie hebben!

Aan het begin van dit jaar verscheen er al een video online waarin het concept van de technologie naar voren komt. In het filmpje zie je hoe sensoren in het frame van de nieuwe telefoon, die toen nog codenaam HTC Ocean had, worden gebruikt om door het besturingssysteem te navigeren. De nieuwe manier van besturen zou door het leven gaan als Edge Sense.

De functies die HTC laat zien zijn gemakkelijke toegang tot apps, controle over geluid en het navigeren binnen een app. Daarnaast vertelt Evan Blass dat je de besturing zelf uitgebreid kan aanpassen. Zo kun je gebaseerd op hoe je veegt of knijpt in de randen van het toestel precies bepalen wat er gebeurt.

Hèt nieuwe flagship toestel voor HTC

Volgens het lek heeft de HTC U indrukwekkende specificaties en is het een directe concurrent van andere flagship toestellen. Zo krijgt het toestel schijnbaar de Snapdragon 835-chipset aan boord, een krachtige processor. Het toestel beschikt waarschijnlijk over een 5,5” scherm met een verhouding van 18:9 (2560x1440px). Die verhouding wordt steeds populairder onder de high-end toestellen. Men is gewend dat HTC kiest voor hun eigen interface, nu Sense 8. Ook bij dit toestel verwachten wij dat er een Sense-versie over Android Nougat is aangebracht.

Er is veel reden om enthousiast te zijn over dit nieuws. Zo is er volgens het lek niet alleen weer een 3,5mm-poort aanwezig in het nieuwe toestel, maar krijgen de camera’s ook een flinke upgrade. Er is namelijk gekozen voor een nieuwe generatie sensoren. Hiervoor koos HTC voor sensoren van Sony die voor de nieuwe set onder doet. HTC hoopt zo de concurrentie in te halen. Die kozen namelijk al eerder voor verbetering op dit gebied. Daarnaast blijven ze de populaire trend van een microSD-gleuf toevoegen volgen.

Wij staan op scherp!

Dit is de eerste keer dat er betrouwbare informatie over dit toestel naar voren is gekomen. Tussen nu en mei komt er waarschijnlijk nog meer naar voren. HTC staat onder druk en dit is hun kans om zich te bewijzen als producent van high-end telefoons. Wij zijn in ieder geval enthousiast en benieuwd hoe deze nieuwe aanraakgevoelige besturing in de praktijk zal werken. Houd onze site in de gaten voor updates over de nieuwste informatie en specificaties.

Meer nieuws over: