‹ Alle nieuwsberichten

Instagram rolt nieuwe functie uit

Instagram rolt nieuwe functie uit

De laatste tijd is er sprake van een hevige concurrentiestrijd onder verschillende grote social media-platformen. Instagram gooit zich nu vol in de strijd door een nieuwe functie uit te rollen.

Instagram Collections

Een tijdje geleden maakte Instagram het al mogelijk om berichten of video’s op te slaan via het icoontje dat rechts onder berichten is verschenen. Instagram voegt nu een nieuwe functie toe waarmee je je opgeslagen berichten in verzamelingen of collecties kunt plaatsen: Instagram Collections. Dit betekent dat je opgeslagen afbeeldingen uit verschillende categorieën kunt sorteren.

Pinterest

Doet deze nieuwe functie, waarmee je afbeeldingen sorteert, je ergens aan denken? Ons in ieder geval wel! De bekende app Pinterest leunt eigenlijk op ongeveer hetzelfde idee. Met Pinterest kun je verschillende ‘prikborden’ aanmaken waar je afbeeldingen van de hele community in kunt plaatsen. Veel mensen gebruiken Pinterest bijvoorbeeld om inspiratie op te doen voor hun bruiloft door een speciaal ‘bruiloft-prikbord’ aan te maken.

Deze nieuwe functie van Instagram betekent dus fikse concurrentie voor Pinterest! Instagram-gebruikers die geïnteresseerd zijn in Pinterest stappen nu waarschijnlijk niet over naar Pinterest, maar in plaats daarvan de Instagram Collections-functie eens uitproberen. Mensen die zowel Pinterest als Instagram gebruiken stappen misschien zelfs wel helemaal over naar Instagram omdat ze daar alles in één app kunnen vinden.

Hoe werkt Instagram Collections?

Instagram Collections werkt erg gemakkelijk: wanneer je een foto bekijkt zie je rechtsonder de foto een icoontje staan dat doet denken aan een boekenlegger. Door hier op te tikken sla je een foto op in je persoonlijke collectie. Wanneer je je foto’s terug wilt zien ga je naar je profiel en druk je weer op hetzelfde boekenlegger-icoontje. Om een nieuwe collectie toe te voegen klik je op het plusje rechtsboven in je scherm.

Voor nu zijn alle foto’s in je persoonlijke collecties niet zichtbaar voor andere volgers. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je volgers je stiekeme obsessie voor Justin Bieber ontdekken. Waarschijnlijk komt hier later wel verandering in, omdat Instagram een sociaal netwerk is en delen hier natuurlijk centraal staat. We verwachten over enige tijd dan ook een functie die het mogelijk maakt om collecties naar keuze openbaar te maken voor je volgers

Beter goed gejat...

Een tijdje geleden berichtten we ook al over een andere nieuwe functie in Instagram, die het mogelijk maakt om foto’s tijdelijk zichtbaar te maken voor vrienden. We merkten toen op dat deze functie verdacht veel lijkt op Snapchats bekende Stories-functies. Met Snapchat Stories is een foto 24 uur zichtbaar voor al je vrienden, bij Instagram geldt hetzelfde maar dan voor al je volgers.

Bron: Instagram Press, AndroidWorld

Meer nieuws over: