‹ Alle nieuwsberichten

Het laatste telecomnieuws van week 31 2016

Het laatste telecomnieuws van week 31 2016

In week 31 presenteerde Google nieuwe waarschuwingsnotificaties voor de beveiliging van je Google-account, kwam de app WordKik uit en introduceerde Instagram de nieuwe Stories-functie.

Verbeterde beveiliging van je Google-account met notificaties

Google

Als er met je Google-account op een nieuw apparaat wordt ingelogd gaat Google je naast een e-mail nu ook een notificatie op je Android-toestel sturen. Google stelt namelijk dat gebruikers de informatie van een waarschuwingsnotificatie vier keer vaker lezen dan een e-mail. Met een dergelijke melding ben je dus het snelst op de hoogte van wat er met je Google-account gebeurt. De waarschuwingsmelding kan uitgeklapt worden voor meer informatie. Je krijgt vervolgens een overzicht van de locatie, het IP-adres en het apparaat waarop met jouw Google-account is ingelogd en via welke browser en op welk tijdstip dit gebeurd is. Daarna geeft Google je twee opties: je kunt aangeven dat de informatie klopt of dat je je account extra wil laten beveiligen. Een grote verbetering in de beveiliging van je Google-account!

Bron: Google

WordKik: ideale app voor ouders

WordKik

Ouders opgelet! De nieuwe app WordKik maakt het mogelijk om het smartphonegebruik van je kind in de gaten te houden. Kinderen maken tegenwoordig steeds meer gebruik van smartphones en tablets. Als ouder zie je graag dat je kind genoeg tijd over houdt om huiswerk te maken of buiten te spelen – WordKik maakt het mogelijk. De Android-applicatie koppelt toestel van ouder en kind en laat je vervolgens instellen hoe lang je kind gebruik mag maken van een bepaalde app. WordKik waarschuwt het kind zodra de tijd bijna voorbij is. Daarnaast wordt in de statistieken weergegeven hoe lang je kind een bepaalde app heeft gebruikt. Ook kun je met de app de locatie van het toestel van je kind zien. WordKik heeft dus een aantal interessante functies voor ouders, die het downloaden van de app zeker waard zijn.

Bron: Android Planet

Instagram Stories

Instagram

Instagram introduceert de Stories-functie, die wat ons betreft erg doet denken aan de gelijknamige functie van Snapchat. De nieuwe feature maakt het mogelijk om alledaagse momenten te delen, zonder dat je ze op je profiel hoeft te plaatsen. Je vindt de Stories van de mensen die je volgt in een balk bovenaan je tijdlijn. Met Stories blijft je foto maar 24 uur zichtbaar voor je volgers. Je kunt net als bij Snapchat je foto’s versieren met een tekening, emoji of een tekstje. Ook kun je in de gaten houden wie jouw creatie allemaal bekeken heeft, Instagram houdt namelijk bij wie er op jouw Story geklikt heeft. Wat vind jij van de Stories-functie van Instagram? Welke app heeft jouw voorkeur of gebruik je ze allebei? Laat het ons weten op Facebook of Twitter!

Bronnen: Tweakers, Android Planet