‹ Alle nieuwsberichten

Een sneak peek van de Andy Rubin-smartphone!

Een sneak peek van de Andy Rubin-smartphone!

Mede-oprichter van Android Andy Rubin werkt nu aan zijn eigen telefoon. Hier de eerste informatie over dit high-endtoestel, dat waarschijnlijk de concurrentie aan gaat met de iPhone en Pixel!

Andy Rubin vertrok in 2014 bij Google om zijn eigen bedrijf Essential op te richten. Onder de leiding van de mede-oprichter van Android ontwikkelt Essential nu een eigen smartphone. Hiervoor heeft Rubin ongeveer veertig mensen aangetrokken die eerder bij bedrijven zoals Google en Apple werkten. Het moet een toestel worden dat concurreert met de iPhone en Pixel. Dat maakt ons natuurlijk direct nieuwsgierig naar dit high-endtoestel!

We weten al een tijdje dat de bezels van de Rubin-toestel flinterdun worden, waardoor het scherm bijna het hele oppervlak van de voorkant inneemt. Dit is een ontwikkeling die we bij meer nieuwe toestellen, zoals de Xiaomi Mi Mix en LG G6, terugzien.

Vandaag lekte Andy Rubin via Twitter de eerste afbeelding van het toestel, waarop alleen een klein hoekje te zien is. In de begeleidende tweet schrijft hij: “Ik sta te popelen om het in de handen van meer mensen te krijgen.” Ook zegt hij erg enthousiast te zijn over de manier waarop de telefoon vorm krijgt.

Wat weten we over het toestel?

Op de foto is te zien dat de bovenste rand van de smartphone even smal is als de bezel aan de zijkant, iets wat niet eerder is vertoond. De vraag is dan natuurlijk wel waar de selfiecamera geplaatst gaat worden. Helaas laat Rubin over de specificaties niks los. Wat wel duidelijk is, is dat dit zeker niet het laatste is wat we over het toestel horen, want er komt een grote marketingcampagne aan.

Verder gaat het gerucht dat het beeldscherm groter wordt dan 5.5 inch. Net als de iPhones 3D-touch wordt verwacht dat het toestel van Andy Rubin met verschillende niveau’s van aanraakgevoeligheid werkt. Ook is het toestel waarschijnlijk uit te breiden door modules op de magnetische achterkant te bevestigen.

Essential is nu nog bezig met het maken van prototypes, maar halverwege dit jaar hoopt Rubin het toestel op de markt te brengen. Aangezien het er op lijkt dat de ontwikkelingen nog niet erg ver gevorderd zijn, zou het ook goed kunnen dat het toestel pas eind van dit jaar te koop is.

Andy Rubin

Andy Rubin stond zoals gezegd aan de wieg van Android. Hij leidde het Android-project acht jaar lang, waarin het van een klein project veranderde in het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld. Er is dus geen twijfel over dat hij de capaciteit heeft om ook dit project tot een groot succes te maken. Rubin houdt zich bezig met kunstmatige intelligentie, wat we waarschijnlijk ook terug zullen zien bij Essential.

Bron: Android Planet

Meer nieuws over: